• DOLAR 32.545
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2426.213
  • ...
TESÇAĞ: Zulüm ile Abad Olanın Akıbeti Berbat Olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Muzaffer Karavil, Bursa`da inancı gereği başörtüsü ile okula gitmek isteyen ilköğretim öğrenci velisi Mehmet Polat`a verilen hapis cezasını kınadı.
 

Okuma Hakları Engelleniyor
Tesettürlü körpecik yavrular üzerinden baskı ve sindirme politikalarının yargı üzerinden cezalandırma yapmak suretiyle yeni bir aşamaya girildiğini ifade eden Karavil, İnançları gereği tesettürlü olarak zorunlu eğitim kapsamında olan ilköğretim çağındaki kızların okuma haklarının türlü türlü zulüm çeşitleriyle geçmişte de engellendiğini hatırlattı.

Darbe Kanunlarıyla İnsanlar Mağdur Ediliyor
Türkiye`nin insan haklarına saygılı, sosyal hukuk devleti olduğu hükümet yetkilileri tarafından çeşitli vesilelerle sürekli dile getirildiğini hatırlatan Karavil, ancak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin darbe kanunları ile insanları mağdur etmeye devam ettiğini söyledi.

Hangi Vicdan Velinin Cezalandırılmasını Kabul Edebilir!
Son olarak Bursa`nın Gürsu İlçesi Yüksel Bodur İlköğretim Okulu öğrencisi Senanur Polat`ın velisi Mehmet Polat`a 6 ay ceza verildiğini hatırlatan Karavil sözlerini şöyle sürdürdü; "Acaba hangi vicdan sahibi insan böyle bir sebepten dolayı bir velinin cezalandırılmasını kabul edebilir. Geçmişte hakarete varan bazı ifade ve tutumlarla tesettüre olan düşmanlık alenen ortaya konmuştu. Bu son olay ile tesettür düşmanlığının vardığı boyut net olarak ortaya çıkmıştır. Artık bundan sonra bu sorunun çözülmesi yolunda ciddi hiçbir adım atmayan hükümet doğrudan bu tür garabetlerin ortağıdır. Darbelerden sürekli muzdarip olduğunu belirten hükümetin 28 Şubat sürecinde bile örneği bulunmayan bu karara şimdiye kadar tepkisiz kalması bu tür zalimce kararların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır."

Hükümet Bunu Gidermezse Zulmün Suç Ortağı Olur
Hükümete çağrıda bulunan Karavil, "Eğer siz yapılan bu tür hukuksuzlukları gidermeyecek olursanız, sebep olan işi yapan gibidir, kaidesi gereğince siz de bunca zulmün suç ortağı olursunuz. Daha ne zamana kadar bu ülkede müslümanlar zulüm görmeye devam edecek? Ne zamana kadar kendi ülkelerinde inançları doğrultusunda yaşamaları suç sayılacak? Ne zamana kadar kendi vatanlarında ikinci sınıf vatandaş olarak görülecekler?" diye konuştu.

Bir Kez Daha Kınıyoruz
Vicdana, merhamete, insanlığa sığmayan bu kararı kınadıklarını belirten Karavil, bu tür engellemelerle mütedeyyin insanların asla pes etmeyeceğini, sinmeyeceklerini, inançlarından taviz vermeyeceklerini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir