• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
İşgal devleti israil gasp etmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi Filistin topraklarındaki işgalini genişletmeye devam ediyor.Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre işgalciler Doğu Kudüs`te Cebel El-Baba`da yaşayan bedevileri yerinden yurdundan etmeye çalışıyıor.

Bedeviler adına konuşan Atallah Muzaria, işgal rejiminin kadın-çocuk 320 kişiden oluşan bedevileri yerlerinden çıkarıp bilinmeye bir yere götürmek istediğini kendilerinin bu zoraki göçü kabul etmediklerini ifade etti.

Bedevi köyünde 58 geçici ev ile hayvanlar için kullanılan 100 kadar da bina olduğunu belirten Muzaria, işgal güçlerinin bu yıkım kararına karşı hukuki mücadele vereceklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“Bu ani karar karşısında eli bağlı durmayacağız. Bedeviler için felaket olan bu kararın durdurulması için hukuki girişimlerimizi başlatacağız. El-Ayzeriyye Belediyesinden buranın bize ait olduğunu ve dolayısıyla üzerinde bina yapma hakkına sahip olduğumuzu ispat edecek belgeler alacağız. İşgal rejimi sürekli buralarda yıkımlar yapıyordu. Evleri yıkıyor, aileleri evsiz bırakıyor, çocukları eğitimden mahrum ediyor. Bu gün ise gelip zorla bizi topraklarımızdan çıkarmak istiyor.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir