• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
"Üç ülkenin dışişleri bakanları Türkiye`de bir araya gelecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla düzenlenecek "Suriye" konulu üçlü zirveye katılmak üzere 22 Kasım'da Soçi'ye gideceğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Özellikle Halep sonrasında Rusya ile ikili başlattığımız sürece daha sonra İran'ı da dahil ettik ve Astana süreci başladı. Astana sürecinden bu yana esasen Suriye konusunda önemli gelişmeler de oldu. Ateşkes konusunda, çatışmasızlık bölgelerinin ve gerginliği azaltıcı bölgelerin oluşması bakımından da çok önemli gelişmeler elde ettik ve sahada da ateşkes büyük oranda tesis edildi. Kalıcı bir siyasi çözüm olmadan bugüne kadarki kazanımlar ne kadar devam ettirilebilir? Bundan sonraki süreçte siyasi çözüme daha fazla odaklanmamız gerekiyor.

Soçi'de üçlü zirve gerçekleştirilecek 22 Kasım Çarşamba günü. Bu toplantıdan önce üst düzey bürokratlarımız, uzmanlarımız bir araya gelecek. Aynı şekilde hafta sonu üç ülkenin dışişleri bakanları olarak Antalya'da bir araya geleceğiz. Sonuçta da zirveyi gerçekleştireceğiz inşallah. Önce bugüne kadar ne yaptık ve hangi noktaya geldik, bunları değerlendireceğiz ve bundan sonra hangi adımları atabiliriz? Suriye'de istikrarı ve barışı nasıl geri getirebiliriz? Astana ile Cenevre'yi nasıl entegre edebiliriz? Tüm bu konuları elbette değerlendirme fırsatımız olacaktır. Liderlerin vardığı mutabakat çerçevesinde biz çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir