• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hukuksuz İadeye Tepki: Ölüme Gönderdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
3 ay boyunca Kumkapı Yabancılar Şubesi’nde tutulan Kazakistanlı Samad Emirkhanov hayati tehlikesi bulunduğu halde önceki gün Kazakistan’a iade edilmişti.

Türkiye’ye sığınma başvurusunda da bulunan 1989 doğumlu Samad Emirkhanov, 3 ay Kumkapı Yabancılar Şubesi’nde tutulduktan sonra Sakarya’ya yönlendirilmiş, Sakarya’da ikamet ederken tekrar emniyete alınmıştı. 7 aylık bir bebeği olan ve 19 Mart Pazartesi akşamı eşi ile vedalaşmasına bile izin verilmeden 19.45 uçağı ile Kazakistan Almaata’ya gönderilen Emirkhanov’un ülkesinde hakkında arama kararı var.

Diğer yandan, ülkemizde yaklaşık 12 yıldır yaşamaya çalışan savaş mağduru Çeçen mültecilere hukuki statü verilmedi. İçişleri Bakanlığı, bazı Çeçen mültecilerin Türkiye’yi terk etmesini istedi. Bunların arasında sığınma başvurusu yapanlar var. Bu kişilere Türkiye’yi terk etmeleri için Cuma gününe kadar süre verildi.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, hayati tehlikesi olduğu halde sığınma başvurusu kabul edilmeyen ve ülkesine iade edilen BMMYK’ya kayıtlı sığınmacı Samad Emirkhanov’un hukuksuz iadesi ve aynı akıbeti endişeyle bekleyen Çeçen mülteciler ile ilgili İHH, İMKANDER, Özgür-Der, Mülteci-Der, İHD, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Uluslararası Af Örgütü ve diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte ailenenyapacağı basın toplantısına destek verecekler.

Basın toplantısının 21 Mart Çarşamba (yarın) saat 12.00`da Topkapı Eresin otel`de yapılacağı bildirildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir