• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
"Edep ve hayânın bizde yuva yapması lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından Kasım ayı sahabe ayı" etkinlikleri kapsamında "Haya ve Edep Timsali Hz. Osman (r.a)" temalı program düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, din anlamında İslam'ın rakibi olmadığını ve Müslümanların tek ciddi rakibinin terbiyesizlik ise ahlaksızlık ve nikâhsızlık olduğunu vurguladı.

Kasım ayını "Sahabe Ayı" ilan eden Peygamber Sevdalıları Vakfı, Gaziantep'te düzenlediği programla Hz. Osman'ın edep ve hayâ yönünü ele aldı.

Bir düğün salonunda düzenlenen program, Çetin Kiraz'ın sunuculuğunda gerçekleşti. Süleyman Kurt'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş hoca konuşmacı olarak katıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Sözcüsü Sabri Yüzgeç'in açılış konuşması ve Özlem Ajans İlahi sanatçılarının Hz. Osman üzerine seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Hz. Osman'ın hayatından kesitler sunarak konuşmasını başlayan Göktaş, "Bugün din olarak en hızlı ve çok yayılan din, İslam dinidir. İslam'ın bugünkü dinler arasında bir rakibi yoktur, bitmiştir. Ne Hıristiyanlık, ne Yahudilik, ne komünizm ne de diğer dinler. Hiçbir din İslam dini gibi yayılmıyor. Bu anlamda İslam'ın rakibi yoktur, rakipsizdir. Hiçbir din İslam ile sahneye çıkamaz, çıkamıyor. Peki, bizim rakibimiz yok mu, var. Bizim bugün bu dünyada tek ciddi rakibimiz terbiyesizlerdir, ahlaksızlardır, nikahsızlardır. İblis bizim karşımıza bunlarla çıkıyor. İblis 'in yaratılıştan beri en büyük özelliği de ahlaksızlığı, fuhşiyatı, terbiyesizliği insanlara emretmesi ve dayatmasıdır." dedi.

"Müslümanların bugün en büyük rakibi terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır, fuhşiyattır"

Avrupa'nın terbiyesizlikten, ahlaksızlıktan, yuvasızlıktan, evsizlikten, eşsizlikten cayır cayır yandığına dikkat çeken Göktaş, "Dünya, özellikle de Avrupa; terbiyesizlikten, ahlaksızlıktan, yuvasızlıktan, evsizlikten ve eşsizlikten cayır cayır yanıyor. Onun için bugün inanın Hz. Ömerlerden ve Ebubekirlerden ziyade Hz. Osmanların ön plana çıkması lazım. Çünkü dünya buna muhtaçtır. Gaybı bir Allah bilir. Ama kıyamet terbiyesizlikten kopacaktır. Ahlaksızlık, zina öyle bir zirve yapacaktır ki sonra kıyamet kopacaktır. Allah, terbiyesizlikten dolayı bu dünyaya son verecektir. Onun için Müslümanların bugün en büyük rakibi terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır, fuhşiyattır." ifadelerini kullandı.

Bugün edep ve hayâya muhtaç olunduğunun altını çizen Göktaş, "Ahlaksızlık dünyayı öylesine çepeçevre sarmıştır ki bizim de bunlara karşı koyabileceğimiz tek yönümüz kızaran bir yüze sahip olabilmektir ve bugün dünya buna muhtaçtır. İnanın, kızaran bir yüze sahip olmak şehirleri fethetmekten de çok daha zordur. İşte hayâ sahibi Hz. Osman (r.a) öylesine zirve yapmıştır ki efendimizin bile dikkatini çekmiştir. O hayâ sahibi olan sahabeler bile Hz. Osman'a (r.a) gıpta ve hayranlıkla bakakalmışlardır." şeklinde konuştu.

Hz. Osman'ın hayâ sahibi olan biri olmakla birlikte cömertliğiyle de bilinen bir sahabe olduğunu ifade eden Göktaş, Hz. Osman'ı cennetin köşklerine yerleştiren en büyük amelinin cömertlik olduğunu ve günümüz Müslümanlarının da cömertliği basite almamaları gerektiğini vurguladı.

"Edep ve hayânın bizde yuva yapması lazım"

Bugün Avrupa'da ahlaksızlığın yaygınlaştığını belirten Göktaş, şunları dile getirdi: "Şu dizilere, artistlere, futbolculara bir bakar mısınız? Hangisinin elinden tutup götürdüğü 2-3 yavrusu var? Hiçbiri ne babalık ne annelik yapabiliyor, aile hayatı sıfır. Ama kâfirler bizlere bunu özendiriyor. İblis bize bunları dayatıyor. 'Bunlar gibi olacaksınız' diyor. Bunlar gibi olun diye bugün bize yuvasızları, nikâhsızları, namussuzları Ümmet-i Muhammed'in önüne çıkarıyor. Onun için bela büyük. Bu belanın karşısına çıkabilmemiz için edep ve hayânın bizde yuva yapması lazım."

Program Müslüm Yılmaz'ın yaptığı duanın ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir