• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İran Petrolü Keserse Şok Etkisi Yapar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, İran`ın petrol ihracatını durdurmasının petrol fiyatlarında artışa yol açacağı uyarısında bulundu.

Lagarde, düzenlediği basın toplantısında, İran`ın petrol ihracatında büyük bir kesinti olması halinde ekonomiler üzerinde şok etkisi yaratmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, ``İran petrolünde kesinti, hiç şüphesiz bir süre için petrol fiyatlarının artmasına yol açacak`` dedi.

IMF Başkanı Lagarde, petrol fiyatlarındaki sert ve ani artışın, küresel ekonomi üzerinde ciddi sonuçlar doğurabileceğine işaret etti.

Fon, İran`ın petrol ihracatını durdurmasının petrol fiyatlarında yüzde 20-30 aralığında artışa neden olabileceğini tahmin ediyor.

Lagarde bu sabah Yeni Delhi`de bir konferansta yaptığı konuşmada, bazı ciddi zayıflıkların küresel finansal sistemi etkilemeye devam etmesine karşın finansal durumun yılın ilk dönemlerindeki kadar kaygı verici olmadığına dikkati çekmişti.

Küresel ekonomik durumun istikrarına yardımcı olmak için Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından alınan önlemlere atıfta bulunan Lagarde, ``Üç ay önce yakınında olduğumuz dipsiz uçurumdan yavaş yavaş uzaklaşıyoruz`` değerlendirmesinde bulunmuştu.

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir