• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Midyat'ta Dünya Mustazaflar Haftası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Azim-Der'in Kocatepe İlköğretim Okulu kültür salonunda düzenlediği "Dünya Mustazaflar Haftası" etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Programa STK temsilcileri ve kalabalık bir kitle katıldı.
Program Mesut Kul'un okuduğu Kuran'ı Kerim tilavetinden sonra 16 Mart 1988 tarihi, zalim, despot, kukla ve işbirlikçi Baas rejiminin Mustazaf, Müslüman Kürt halkına karşı kimyasal silahlar ile saldırıp savunmasız halkı katlettiğinin yıldönümü olduğu ve bundan dolayı bu haftanın Dünya Mustazaflar Haftası olarak kabul edildiği hatırlatıldı.

 

Müminin Zaafa Uğratıldığı En Büyük Haksızlık İslami Haklarının Elinden Alınmasıdır
Açılış konuşması için söz alan Azim-Der Başkanı Besim Çelik, Azim-Der olarak dikkatleri çekmek istedikleri ve üzerinde durdukları iki unsur olduğunu belirterek, "Bunlar İslami ve insani haklardır. Kuran'i bir terim olan Mustazaf bu haklardan yoksunluk demektir. Mustazaf'ın asıl asli anlamı bu değildir. Müminin zaafa uğratıldığı en büyük haksızlık İslami haklarının elinden alınmasıdır. İnancını yaşamak isteyen müminler hem İslami hem de insani yönden çifte mazlumdurlar kat be kat Mustazaf'dırlar. Bu coğrafyanın Müslümanları olarak istedik ki günlerimizi haftalarımızı inancımıza göre şekillendirip, günlerimize kendi rengimizi vuralım. Üstad Bediüzzaman'ın vefat ettiği Şeyh Ahmet Yasin'in şehid edildiği ve Halepçe'de binlerce müminin katledildiği Mart ayının 3. haftasını Halepçe katliamının yıl dönümünü başlangıç kabul edilerek dünya Mustazaflar haftası ilan edildi" dedi.

 

Allah'ın Kanunlarında Bir Değişiklik Olmaz
Kim olursa olsun bir millet kendini değiştirmedikçe Allah onları değiştirmez. Bu Allah'ın bir kanunudur. Zalimlerin, müstekbirlerin ve tağutların zulümlerinde kendi sonlarını yaklaştıran bir başka kanundur. Allah'ın kanunlarında bir değişiklik olmaz. Allah bizleri zalim ve müstekbirlere karşı duranlardan eylesin. Müminlerin birbirlerinin yakınlaşmasına, vahdete ve ümmeti Muhammed'in, Muhammedi bir ahlaka bürünmesine vesile olmasını Allah'u Teâlâ'dan diliyoruz" şeklinde konuşmasını bitirdi.

 

Kimse Yakasını Kurtaramaz
Daha sonra söz alan Yasin Karadağ Hoca İbrahim süresinin 42. ayeti ile başladığı konuşmasında, Hz. Peygamber (sav) yüce Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanmadığını belirterek, "Yüce Allah'ın onlara yönelik tehdidini de duyup bunun dünya hayatında gerçekleşmediğini gören bazı kimseler böyle sanmaktadır. Bu ifade onların son yakalanışları için belirlenen süreyi bildirmektedir. O süre dolduğu zaman artık mühlet tanımak söz konusu değildir. Kimse yakasını kurtaramaz. Öylesine çetin bir günde hesaba çekilecekler ki, o günün korku ve dehşetinden gözler donakalacaktır. Şaşkınlıktan, faltaşı gibi açılıp, öyle bakakalacaktır gözler" ifadelerini kullandı.

 

Mustafa Altıntop'un Mustazaflarla ilgili seslendiği ilahiler, programa ayrı bir renk kattı. Program Ata Saylık'ın seslendirdiği şiirler ve Mustazaflarla ilgili sinevizyon gösteriminin ardından Adil Ayyıldız'ın okuduğu duayla program son buldu. (M.Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir