• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Mustafa Sabri Efendi için tepki yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Kemalist kesimin Mustafa Kemal`in ölüm fetvasını verdiği gerekçesi ile gündemleştirdiği Osmanlı devletinin son Şeyhülislamı olan Mustafa Sabri Efendinin adının Tokattaki bir İmam Hatip okulundan kaldırılmasına İlim ve Eğitim Dünyasından tepki geldi.

Yalçın: Tabela iner ama yüreklerden saygınlığı asla inmez.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Mustafa Sabri Efendi`nin ismine tahammülsüzlüğün kabul edilmez olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Tokat'ta 'Mustafa Sabri Anadolu İmam Hatip Lisesi` tabelasının indirilmesini şiddetle kınıyorum. `Şehit Yakup Akdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi` tabelası asılması ve bir şehidimizin isminin verilmesi teselli olabilir fakat M.Sabri ismine tahammülsüzlük asla kabul edilemez. Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi sadece Tokat'ın değil bu milletin,ümmetin bir değeridir.Ondan rahatsız olanlar bilgilerini ve zihinlerini sorgulasınlar. Tabela iner ama yüreklerden ve zihinlerden saygınlığı asla inmez.”

Şenocak`tan tepki: Mustafa Sabri ‘ilim ve fikir donanması`

Bir tepki de İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi başkanı  İhsan Şenocak‏ Hoca`dan geldi. Şenocak, Mustafa Sabri Efendinin mazlum bir alim olduğunu ifade etti.

“Mısır ulemasının, yenilikçilerin islamı ve müslümanları kuşattığı bir zamanda İstanbul`dan imdadımıza gelen, eserleriyle yolumuzu açan ‘ilim ve fikir donanması`, dediği Tokatlı Mustafa Sabri Efendi(ra), mazlum bir allamedir.”

 

Faruk Beşer: Beni ürküttü

Konu ile ilgili bir açıklamada Marmara üniversitesi öğretim üyesi Prof Faruk Beşer‏`den geldi. Mustafa Sabri Efendi'nin isminin okuldan kaldırılmasından ürktüğünü ifade eden Beşer bu gidiş hayra alamet değil ifadeleri ile duruma tepki gösterdi:

“Tokat'taki bir okuldan, Mustafa Sabri Efendi'nin isminin kaldırılması Beni ürküttü bulanık havadan yararlanmak isteyenler sürekli mevzi alıyorlar bu gidiş hayra alamet olamaz O, bu ümmetin son Şeyhulislam'ıdır”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir