• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Umut Kervanı deprem bölgesinde incelemelerini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz Pazar günü Irak ve İran Kürdistanı sınırında meydana gelen deprem bölgesine intikal eden Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim- Der, İHO EBRAR, Derbendihan ilçesinde hasar gören binaları yerinde inceleyerek, yetkililerle görüştü.

Bölgedeki temaslarına ilişkin İLKHA muhabirlerine açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, "Şu an biz Süleymaniye ile Halepçe arasında bulunan Germiyan iline bağlı Derbendihan ilçesindeyiz. Biraz önce milletvekili ve kaymakamla konuştuk. Buranın durumu hakkında bilgi aldık. Biz burada incelemeler yaparken, gelip burada bizi ziyaret ettiler. Niçin geldiğimizi sordular? Kim olduğumuzu sordular? Bizde Türkiye'den Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim- Der, İHO EBRAR olarak üç yardım kuruluşunun buraya geldiğimizi söyledik. Depremzede ailelere yardım dağıtacağımızı söyledik." dedi.

Yardım hazırlıklarını tamamlandığını ve bugün itibariyle dağıtımlarına başlayacaklarını hatırlatan Çınar, hasarın boyutuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: "Derbendihan ilçesinde en çok harap olan bir evi gördük. Bu evin altında bir insanın canlı çıkması mümkün değil. Evin tüm eşyası evle beraber göçüğün altında kalmış. Derbendihan Barajı'nın duvarında çatlaklıkların olduğunu, fakat barajın tamamının tahrip olmadığı yönünde bir bilgi aldık. Derbendihan ilçesinde 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 100 yaralının, 125 kişinin evsiz kaldığını, 75 evin zarar gördüğü bilgisini aldık." diye konuştu.  (M. Sait Çelik, Şükrü Tontaş- İLKHA)

































Bu haberler de ilginizi çekebilir