• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Hariri ülkesine dönecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Lübnan Başbakanlığından istifa eden Saad Hariri'nin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un teklifini kabul ettiğini ve yakında Fransa'ya geleceğini bildirdi.

Le Drian, resmi ziyaret için gittiği Suudi Arabistan'da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hariri'nin Macron'un davetine olumlu yanıt verdiğini kaydeden Le Drian, "Hariri Fransa'ya gelecek. Veliaht Prens'e (Bin Salman) bu konu hakkında bilgi verildi." ifadelerini kullandı.

"Cumartesi günü Fransa'ya gidecek"

Lübnan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın, "Başbakan Saad Hariri, ailesi ile birlikte cumartesi günü Paris'e gidecek ve bir süre dinlendikten sonra istifa konusunu görüşmek üzere Lübnan'a gelecek." ifadelerine yer verildi.

Avn, Mayıs 2018'de yapılması planlanan seçimlere dikkati çekerek, "Yaşanan tüm bu krizler, meclis seçimlerini planlandığı gibi yapmamıza engel değildir." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Hariri'nin Fransa'da ne kadar kalacağı ve Lübnan'a ne zaman döneceğine dair bilgi verilmedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da yaptığı açıklamada, Hariri'yi ailesiyle Fransa'ya davet ettiğini ancak bunun kesinlikle bir sığınma olmadığını belirtmişti.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, 4 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir