• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
"Yapılacak yeni parklarda engelliler de düşünülmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Gençlik Konseyi Kozluk temsilcileri, Batman'ın Kozluk ilçesinde devam eden park çalışmalarını incelediler.

Kozluk Belediyesi tarafından 15 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen Kent Park çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, yeni yapılacak parklarda engellilerin düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili heyet adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Konseyi Kozluk Sosyal İşlerden Sorumlu Üyesi Erdal Tahtacı, "Bugün yeni yapılan parkta bir engelli yolu, engelliler için oyun aktivite alanı yapılması için burada bulunmaktayız. Diğer engelsiz kardeşlerimize yapılan hizmetin aynısının engelli kardeşlerimize de yapılmasını istiyoruz. Engellilerin sosyal yaşama katılmalarını sağlamak gerekir. Biz de yeni yapılan parkta engellilere bir engel çıkmaması gerektiğini düşünüyoruz, onun için buradayız." dedi.

Yapılan parklarda engellilerin düşünülmemesinin eksiklik olduğunu dile getiren Tahtacı, "Şu anda bulunduğumuz park yeni ve bunun için en uygun park olduğunu da söyleyebiliriz. Diğer parklarda engelliler için aktivite alanı, engelli yolu ve WC gibi eksiklikler bulunmaktadır. Yeni yapılacak parkta bu eksikliklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililerden ricamız engelliler için yürüyüş yolu, engellilerin rahatça ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir WC talebinde bulunuyoruz. Yapılacak yeni parklarda engellilerinde düşünülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir