• DOLAR 32.543
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2487.86
  • ...
SON DAKİKA
Sülo Türkiye`ye neden sığındı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/AnalizHaber

PYD/YPG tüm Suriye bileşenlerini temsil ettiğini ortaya koymak için Arap ve Türkmenleri bünyesine katmaya başlayınca yeni bileşime SDG  (Suriye Demokratik Güçleri) adını vermişti.

Türkiye`nin uluslararası arenadaki “YPG PKK`nın yan kolu” iddiasını çökertmeye yönelik bu strateji  Çobanbey-Elbeyli bölgesinden bir  Türkmen`in sözcü yapılması ile güçlü bir hamleye dönüştü.

Rakka PYD/ABD güçleri tarafından ele geçirilince 20 Ekimde şehirde zafer konuşması yaparken kendinden geçmişcesine konuşan Türkmen Sülo ne oldu da birden bire Türkiye'ye teslim oldu.

SÜLO TÜRKİYE`NİN ADAMI MIYDI?

Kimi kaynaklar Sülo`nun zaten Türkiyeye çalışan ve MİT ile bağlantılı olduğunu, görevini icra ettikten sonra döndüğünü iddia ediyor. Yabana atılır bir iddia değil!

TESLİM OLMAK STRATEJİK HAMLE Mİ?

Lakin ABD ve Rusya arasında uzun süren bir müzakarenin yapılması ve bu müzakereden sonra Suriye`nin toprak bütünlüğü konusunda tarafların mutabık olduğu açıklaması da kanaatimizce Sülo`nun teslim olmasında etkili olmuştur.

Baas ordusunda yıllarca görev yapan Sülo, Suriye`de yaklaşmakta olan süreci doğru okudu ve bundan dolayı Türkiye`ye teslim oldu. DAEŞ sorununu çözen Suriye rejiminin ve destekçisi İran güçlerinin yakın zamanda PYD`yi silahsızlanmaya ve kendini fesh etmeye çağrıda bulunabileceği,buna uymadığı taktirde askeri seçeneğin belirleyici olacağı öngörüsü Sülo`yu “PYD tasfiye edilecek bari canımı kurtarayam” telaşına düşürdü.

PYD TASFİYE EDİLECEK

Suriye savaşındaki küresel(ABD-Rusya) ve bölgesel (Türkiye-İran) güçlerin tamamı Suriye`nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikir olduğuna ve Suriye`de muhalefetin gücü neredeyse tükendiğine göre rejim toprak bütünlüğünü sağlama adına PYD ile savaşacaktır.Böyle bir savaşta PYD`nin kazanma ihtimali ise yoktur.

Kanaatimizce Sülo bunu gördü ve bu nedenle Türkiye`ye sığındı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir