• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
Nevroz Amacı Dışına Çıkartıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bem Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, "Kürtler, Nevroz ve Milli Bayramlar" başlıkları ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Milletlerin teşekkülünde din, dil, tarih, örf ve adet, kültür gibi unsurlar yer alır aldığına dikkat çeken Gökdemir, "Milletlerin bütün sanat faaliyetleri, inançları, örf ve adetleri, fikirleri yaşayışları ve davranışlarının bütünü, o milletin kültürünü meydana getirir." dedi.

Tarih içerisinde toplumların karşılaştığı sevinç ve sıkıntılar onların geleceğinin şekillenmesinde önemli bir iz bıraktığını ifade eden Gökdemir, Hz. İbrahim'in Nemrutun ateşinden kurtulması, İsrail oğullarının Firavunun zulmünden kurtulması, gibi onlarca hadise milletlerin sevinç, neşe ve kurtuluş günleri olarak kabul edilip kutlandığını vurguladı.

Gökdemir, "Onlarca yıldır Müslüman halkı 23 Nisan, 19 Mayıs ve cumhuriyet bayramı kutlamalarında körpecik ve gencecik nesilleri ahlaki değerlerinden uzaklaştırıp, menfur siyasi emellerine kurban etmişlerdir" diye ifade etti.

Yüzyıllardır Nevroz etkinliklerin Kürt halkı arasında geleneksel olarak dini hassasiyetler gözetilerek haya ve iffet ölçülerinde kadın-erkek ayrı ayrı mekanlarda kutlandığını belirten Bem Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, "Kürt ulusal ve sosyalist hareketleri halkın bu milli coşkusunu kendi siyasi emellerine rant olarak kullanmaktadırlar. Bu hareket gencecik Müslüman Kürt erkek ve kızlarını iffet, edep ve hayâ değerlerinden uzaklaştırmak istemektedir. Halkın sahip olduğu milli değerleri siyasi emellerine çiğnetmektedir. Bu yönüyle Kürt ulusal hareketi ile Türk ulusal hareketi İslam'ın ve toplumun değerlerini yozlaştırma açısından birbiri ile örtüşmektedir." dedi.

Gökdemir, Kürt ulusalcı hareketlerinin Newroz kutlamalarını amacı dışına taşıyarak Kürt halkının sevinç ve mutluluğunu paylaştığı bir günden, esas manasından uzaklaştırdığını söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir