• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Deprem bölgesinde öncelikli ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz pazar günü Irak Kürdistan'ında merkez üssü Halepçe'nin 32 kilometre güney batısı olan 7,3 şiddetindeki depremde zarar gören halkın yaralarını sarmak için bölgeye giden Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim-Der ve IHO EBRAR yetkilileri, kendilerinden talep edilen öncellikli ihtiyaçlar için çalışmalara devam ediyorlar. 

Depremzedelerin yaralarını sarmak için Süleymaniye kentinde bulunan Rabita-i İslamî Kurdî (İslamic Kurdish League) Yardım Kuruluşu Genel Başkanı Hüseyin Karadaği ile bir araya gelerek öncellikli ihtiyaçlar belirlendi.

Burada gerçekleştirilen istişarenin ardından konuşan Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, deprem bölgesindeki mağdurların öncellikli olarak gıda, ilaç, battaniye ve ısıtıcıya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Çınar, "Zaruri olarak 3 ihtiyacın olduğunu söylüyorlar. Bunların birisi gıda, battaniye ve sobadır. İkincisi, evi yıkılanlar nakdi yardım istiyor. Üçüncüsü ise depremin olduğu bölgede var olan 3 büyük hastane yıkılmış. Dolayısıyla küçük bir hastane oluşturmuşlar. Burada ilacın olmadığını söylüyorlar.  Dolayısıyla bizden talep edilen bu zaruri ihtiyaçların karşılanması için çalışmalarımızı başlattık." dedi.

"Vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya çağırıyoruz." diyen Çınar, şu ifadeleri kullandı: "Şu anda Süleymaniye kentindeyiz. Tüm girişimlerimizi tamamladık. Buradan da Halepçe'ye geçerek inşallah yardımlarımızı ulaştırmaya çalışacağız. Buradaki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra İran'a geçerek, oradaki depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışacağız. Afetzede kardeşlerimizin bu ihtiyacını gidermeye çalışırken, 'Müminler ancak kardeştir.' fermanını doğrultusunda kardeşliğimizi bu gibi sıkıntılı günlerde biraz daha pekiştirmeye, biraz daha kardeşlerimizin yaralarını sarmak için seferber olursak, sadece ihtiyaçlarını gidermek için değil; İmani ve İslami görevlerimizi yerine getirmiş oluruz."

Yardım için deprem bölgesine gelen heyette teşekkür eden Hüseyin Karadaği, öncellikli olarak gıda, ilaç, battaniye ve ısıtıcıya ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek, deprem bölgesinde yardımların dağıtılması için kendilerine eşlik edeceklerini ifade etti. (M. Sait Çelik, Şükrü Tontaş-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir