• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Allah`ın Dinini ve Resulullah`ın Sünnetini Yaşamak İstiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Mustazaf Der Adana Şubesi Kadın Kolları, "Dünya Mustazaflar Haftası" nedeniyle bayanlara yönelik "Ümmetin Mustazafları Buluşuyor" adıyla bir panel düzenledi. Türkiye`deki mülteci kamplarında bulunan Çeçen asıllı 2 bayanın konuşma yaptıkları Programa İran`dan katılan iki bayan ise İslam ümmetine yönelik zulmü içeren bir resim sergisi açtı.

Panel, saat 13.00`te Kur`an-ı Kerim tilavetiyle Adana Mustazaf-Der Şubesinin Kızılay Caddesindeki binasında başladı.

"Ufak Bir Yardım Bile Onların Kurtuluşuna Vesile Olabilir"
İlk olarak konuşan Çeçen asıllı Zeynep Vrtalieva, Çeçenistan`da yaşanan olayları, zulümleri gözyaşlarıyla anlattı. Kendilerinin Türkiye`de olduklarını ve durumlarının iyi olduğunu ifade eden Zeynep Hanım, Çeçenistan`da zor durumda olan kardeşlerinin olduğunu söyledi. Çeçenistan`da her gün onlarca tecavüz olaylarının yaşandığını anlatan Vrtalieva, bu kadınların ölmek istediklerini, ancak inançları gereği kendi canlarına kıyamadıklarını vurguladı. Bu kadınların sabrettiklerini ifade eden Vrtalieva, gözyaşlarına hâkim olamadı.

Şuan İmkan Der bünyesinde bir yetim ve kadın-çocuk sığınma evi projelerinin olduğunu belirten Vrtalieva, ufak bir yardımlarının bile onların kurtuluşu olabileceğini ifade etti. Bazen çok zor durumda kaldıklarına dikkat çeken, Vrtalieva "Yetimler, dullar ve çocuklar şuan sizin yardımlarını bekliyor. Dünyanın dört bir yanından, Filistin`de, Çeçenistan`da, Afganistan`da ve daha birçok yerde mazlumlar sizlerin dualarını bekliyor" dedi.

Allah`ın Dinini ve Resulullah`ın Sünnetini Yaşamak İstiyoruz
Bir diğer Çeçen konuşmacı Eliza Curaeva, Allah`a hamd ve Hz Muhammed`e salat ve selam ederek konuşmasına başladı. "Bizler sizden dua bekliyoruz" diyen Curaeva, tek istekleirnin Allah`ın dinini ve Resülullah`ın sünnetini yaşamak olduğunu belirterek, ancak buna izin verilmediğini söyledi.
Eliza Hanım, "Bu yüzden bizler cihat için çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Mücadelemiz, istediğimizi alıncaya kadar devam edecektir. Geçenlerde 5 gazi annemiz yabancılar şubesine çağrıldı ve Türkiye`yi terk etmeleri istendi, onlar Türkiye`yi terk ettikleri anda öldürülecekler. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bizler Allah rızası için onlar için dua edelim" diye konuştu.

Programa İran`dan katılan 2 bayan tarafından açılan İslam ümmetine yönelik zulmü içeren resim sergisi, programa katılan konuklar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir