• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
Yüksekova`da Mustazaf-Der`e Saldırı (GÜNCELLENDİ)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Yüksekova`da 3 gündür YSK`nın veto kararını ve Diyarbakır`ın Bismil İlçesi`nde bir kişinin ölümünü protesto eden göstericiler ile polis arasında olaylar devam ediyor. İlçede polis ile eylemciler arasında çıkan olaylarda protestocu gruplar, polise Molotof, taş ve havai fişek ile saldırırken, polis de eylemcilere panzerlerle ve gaz bombalarıyla müdahale ediyor.

 

İlçe merkezi 3 gündür kapalı
Olayların devam ettiği Yüksekova İlçesi`nde 3 gündür esnaf işyerlerini açamıyor. Halkın mağdur olduğu Yüksekova`da eczaneler, fırınlar ve içki satan yerlerin dışında tüm işyerlerinin açılmasına izin verilmiyor.

 

Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`ne Saldırı
Özel Harekât Timleri`nin de göstericilere müdahale ettiği olaylar esnasında Mustazaflar İle Dayanışma Derneği`nin Yüksekova Şubesi`nin çatı kısmına saldırı düzenlendi. Eylemci grubunun içinde bulunan bazı provokatörler derneğin bulunduğu iki katlı binanın arkasından dolanarak binanın çatı kısmına çok sayıda Molotof atarak dernek binasında büyük bir yangının çıkmasına neden oldular. Saldırı esnasında dernekte bulunan dernek gönüllüleri ölümle burun buruna geldi. Kendi imkânları ile yangına müdahalede bulunan dernek gönüllülerinin içinde bulunan dernek başkanı A. Latif Durna yoğun dumandan rahatsızlandı.

 

Eylemciler İtfaiyenin yangına müdahale etmesini engelledi
Olayın hemen ardından itfaiye ve emniyete haber veren dernek görenlileri söz konusu kurumların, zamanında olaya müdahale etmediklerini belirtti.
Yangın sonrası durumun itfaiye yetkililerine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye aracının saldırganlar tarafından engellendiği belirtildi. Yangın sonrası binanın çatı kısmı tamamen yanarak çöktü. Öte yandan derneğin mutfak camları kırılarak derneğin iç kısmı yakılmaya kalkışıldı.

 

Yangından sonra ikinci saldırı
İtfaiyenin yangına müdahalesi sonrasında saldırganlar bu sefer taşlarla ikinci saldırıda bulundu. Polisin olay yerine müdahalesi ile dernek içinde bulunan kişiler tahliye edilirken, yangından zehirlendiği öğrenilen dernek başkanı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan olaylar esnasında dernek yakınlarında bulunan bir dernek üyesi de saldırganlar tarafından atılan taşlara maruz kalarak sırtından yaralandı.

 

Olay sonrası halkın içine karışan bazı kimseler halkı provoke etmeye devam etti. Provokatörler; "bunlara Yüksekova yer verilmesin, hepsi sürülsün, bu İslamcılar bize zarar veriyor" sözleriyle halkı galeyana getirme çabası sonuçsuz kalırken, birçok kişiden de tepki gördü.

 

İlçe merkezi harabeye döndü
Olayların devam ettiği Yüksekova İlçesi`nde göstericiler çarşı merkezi başta olmak üzere birçok yeri harabeye çevirdi. Esnaf kepenklerinin de büyük zarar gördüğü olaylarda, esnaf işyerlerine yönelik hızsızlık girişimlerinin bulunmasından endişeli.

Saim Yüksek - İLKHA

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir