• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Şırnak'ta 2 tanksavar füzesi ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Merkez Bestler Dereler bölgesinde devam eden operasyonda 2 tanksavar füzesi ile çok sayıda mühimmat, el bombası ve gıda malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

TSK tarafından dünkü yurt içi olaylara ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Açıklamada, Şırnak Merkez Bestler Dereler bölgesinde devam eden hava destekli operasyonda; 13 Kasım'da yapılan hava harekâtı sonucu öldürülen PKK'lilerden birinin kırmızı listede aranan Hülya Eroğlu olduğu tespit edildiği belirtildi.

Operasyonda, MİLAN tanksavar füzesi, AT-5 tanksavar füzesi, RPG-7 roketatar, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği, 56 havan mühimmatı, 5 el bombası, bin 191 uçaksavar mühimmatı, 25 kilogram Amonyum Nitrat, bir ton gıda ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, tuzaklanmış 10 el yapımı patlayıcının tespit edilerek imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Şırnak Merkez'de, polis devriyesinde bir PKK'linin, tabanca ve el bombası ile yakalandığı ifade edilirken, Van Özalp'ta ise yapılan adli aramada 3 tabanca, 145 tabanca fişeği, 79 adet piyade tüfeği fişeği ve dürbün ele geçirildiği, bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir