• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
"Kaçak elektrik kullanmadığım halde 4 bin TL ceza kestiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Fatih Mahallesinde ikamet eden Mahfuz Şahin, yaklaşık 5 yıl önce satın aldığı evde kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla kendisine para cezası kesildiğini belirtti. Haksız yere para cezasının kesildiğini savunan Şahin, kendinden önceki ev sahibinin sayaçla oynadığını ama sayacın adına kayıtlı olduğu için kendisine kaçak elektrik cezası kesildiğini, bu yüzden DEDAŞ'tan yanlışı düzeltmelerini söyledi.

Şahin'e, elektrik sayacıyla oynandığının fark edilmesiyle DEDAŞ ekibi tarafından kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla 4 bin lira para cezası kesildi.

Kaçak elektrik kullandığı yönündeki suçlamaları reddeden ve kaçak elektrik kullanmak için de hiçbir mazeretinin olmadığını söyleyen Şahin, kendisinin memur olduğunu, her ay düzenli bir şekilde faturalarını yatırdığını belirtti.

Kendinden önceki ev sahibinin elektrik sayacıyla oynadığını, bu yüzden ceza aldığını vurgulayan Şahin, evi satın alırken elektrik sayacını kendi adına kaydettiğini, sayaçla oynandığını bilmediğini ve yaklaşık 5 yıldır şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadığını aktardı.

Şubat ayında elektrik sayacı değişimi sırasında kendisine ceza kesildiğini, fakat geçtiğimiz ayın 17'sinde ceza aldığının kendisine bildirildiğini dile getiren Şahin, haksız bir şekilde kendisine ceza kestiğini vurgulayan DEDAŞ'ı mahkemeye vereceğini söyledi.

Cezaya itiraz etmek için gittiği DEDAŞ'tan olumlu hiçbir yanıt alamadığını aktaran Şahin, "5 yıl önce Fatih Mahallesinde bir daire satın aldım. Benden önceki adam sayaçla oynayıp, kaçak kullanmış. Benim de bundan haberim yoktu. 4 yıl boyunca düzenli olarak faturalarımı ödüyordum, hiçbir sorun yoktu. Bu şubat ayında sayaçları değiştirirken evin eski sahibi oynadığı ve sayaçta lehim izi çıktığı için bana 4 bin 19 TL ceza geldi. DEDAŞ'a gittiğim ve itiraz ettiğim halde itirazım kabul edilmedi. Ben memurum ve kesinlikle kaçak kullanmadım, vicdanen de rahatım. Buna rağmen bana bu ceza geldi." diye konuştu.

Hakkını aramak için her türlü girişimde bulunacağını sözlerine ekleyen Şahin, "DEDAŞ personeli, 'senden önceki adam kaçak kullanmış, doğrudur sen kullanmamışsın, zaten faturada da bellidir, ama sayaç senin adına olduğu için bu ceza sana geldi' diyor. Faturam da 3-4 yıldır düzenli olarak aynı miktar geliyor. Eğer kaçak olsaydı gelen faturalarda bir değişim olurdu. Onlara söylüyorum, buna da cevap vermiyorlar. Benden önceki adam iki defa kaçak kullanmış, resmi kayıtlarda bellidir. Bunu DEDAŞ'a bildirdim. Benden önceki ev sahibi bunu kabul ediyor. Bana, 'kaçak kullandım, evi sattıktan sonra kaçağı bozup gittim' dedi. Tabi bana bunu yeni söyledi. Bunu söylediğim halde ilgilenen yok." dedi.

"DEDAŞ büyük bir mağduriyet yaşatıyor"

Yaşanan mağduriyetin giderilmesini isteyen Şahin, son olarak şunları kaydetti: "Bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Kaçak kullanmadığım için bu parayı verme gibi bir lüksüm yok. Bu cezanın düzeltilmesini istiyorum, aksi halde mahkemelerde de hakkımı sonuna kadar savunacağım. Eğer kaçak kullansaydım sayacı kendi üzerime almazdım. Kaçak kullanmaya ihtiyacım yok. DEDAŞ büyük bir mağduriyet yaşatıyor, ilgilenmiyorlar. Madem benden önceki ev sahibi kaçak kullanmış gidip sayacı değiştirseydiler. Ama daha yeni gelip sayaç değiştiriyorlar ve 7-8 ay sonra kaçak cezası geliyor. Adamın yaptığı yanlışın cezasını ben niye vereyim? Sadece bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum." (M. Fatih Akgül-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir