• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Mursi`ye 4 yıl boyunca 3 kez görüş izni verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 4 yıl boyunca yalnızca üç kez görüş izni verildi.

AA muhabirine konuya dair konuşan Mursi'nin Savunma Heyeti Başkanı Abdulmunim Abdulmaksud, Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasından bu yana Mursi'ye 3 kez ziyaret izni verildiğini belirtti.

Abdulmaksud, "Kahire Ceza Mahkemesi'nin pazartesi günü aldığı karar kapsamında emniyet dün akşam Mursi ile Tora Hapishanesi'ndeki hücresinde bir saat 15 dakika görüşmemize izin verdi." dedi. Savunma Heyeti Başkanı, görüşmenin içeriğine ilişkin ise bilgi vermedi.

4 yıldır hapishanede bulunan Mursi'yle 3. kez görüşebildiğine dikkati çeken Abdulmaksud, şunları söyledi:

"İlk olarak 2014'te Burcul Arab Hapishanesi'nde savunma heyetiyle birlikte Mursi ile görüşme fırsatı bulduk. İkinci görüşme, haziran ayında Tora Hapishanesi'nde eşi, çocukları ve benimle olandı. Üçüncüsü de dün yine benim ziyaretimdi."

Mursi, kamuoyunda "Hapishaneler baskını" adıyla bilinen davanın pazartesi günü görülen duruşmasında mahkeme koşulları ve özellikle cam kafes içinde yargılanmaktan şikayet ederek, "Duruşma salonundayım ancak gıyaben yargılanır gibiyim." demişti.

Kahire Ceza Mahkemesi, duruşmada Mursi'nin her ay sağlık kontrolünün yapılmasına ve özel oturumda savunma heyetiyle görüşmesine izin vermişti.

"Meşru lider olduğunu ve yargılanmayı kabul etmediğini" içeren ifadelerin bulunduğu mektubun, medyaya yansımasının ardından Kasım 2013'te Mursi'ye ziyaret yasağı getirilmişti.

Mursi, 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından alıkonulmuş ve uzun süre nerede olduğu açıklanmamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir