• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
"Cinsel sapkınlığı bölgede yaygınlaştırmak istiyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de yapılması planlanan "eşcinsellik" etkinliğine tepkiler giderek büyüyor. Dost-Der Başkanı Fesih Memiş, bunun uluslararası bir proje olduğunu ve bu projeyi yürütenlerin ahlaki yozlaşma ile cinsellik sapkınlığı bölgede yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bianet'in yürüttüğü KAOS GL'nin destekleyerek içinde yer aldığı "Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Projesi" adı altında 18 Kasım Cumartesi günü Mardin'de bir program düzenlenmek isteniyor.

"Eşcinselliğin" merkezde olduğu programına karşı olduklarını ifade eden Mardinliler, yetkililerden programın iptalini istediler.

Mardin Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der) Başkanı Fesih Memiş, İLKHA muhabirine; bunun uluslararası bir proje olduğunu ve bu projeyi yürütenlerin ahlaki yozlaşma ile cinsellik sapkınlığı bölgede yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Memiş, "İslam dini; ırz, namus ve neslin korunması hususunu korunması gereken beş esas içerisinde saymıştır. Neslin ve ırzın dışında yapılanlar ise cinsel sapkınlıktır. Bu tarih boyunca bütün peygamberlerin tevhit mücadelesinin yanında mücadele ettikleri sapkınlardır. Hz. Lut (as), peygamber olarak gönderildiği kavim ile ilgili Kur'an-ı Kerim'de pasajlar var. Bu kavim, eşcinselliği ve sapkınlığı aşikâre yaptığı için Allah-u Teâla'nın gazabına müstahak olmuşlar. Helak olup yeryüzünden silinmişler." diye konuştu.

"Herkes tavrını ortaya koymalı"

Herkesin bu tür cinsel sapkınlıklara karşı tavrını ortaya koyması gerektiğinin altını çizen Memiş, şunları söyledi:

"Ahir zaman Peygamberi Hz. Muhammed'in (sav) ümmeti olarak, günümüzde hem bölgemizde hem ülke hem de dünya genlinde bu tür cinsel sapkınlıklar karşısında tavır takınmalıyız, tepki göstermeliyiz ve elimizden geldiğince bu tür şeylerin önüne geçmeliyiz. Mardin de 17 Nisan 2014'de 'Hastalıktan Hak Talebine -Eşcinselliğin Adlandırılışının Anlamlandırılışının Seyri' konulu bir panel yapılacaktı. Fakat duyarlı habercilerimizin ve STK'larımızın tepkisiyle karşılaştığı için buna son verilerek yapılmadı. Şimdi ise aradan 3 yıl geçmesinin ardından 18 Kasım Cumartesi günü burada yine öyle bir program yapmayı düşünüyorlar."

"Bu tür faaliyetleri yürütenler halkın değerlerine düşman olan kesimlerdir"

Cinsel sapkınlık ile ilgili yapılacak olan programın toplumun inancına muhalif olduğunu ve yapılmaması gerektiğini ifade eden Memiş, tepkili olduklarını dile getirdi.

Memiş, "Bizler gerek STK olarak gerekse de Mardin halkı olarak buna tepkiliyiz. Buradan bir çağrıda bulunuyorum; Türkiye genelinde bu işi yürüten bu tür kuruluşlar Mardin'de hangi makamdan izin almışlar ki bu programı düzenliyorlar. Bu konu üzerinde mülki amirlerin üzerinde durması lazım ve böyle bir şeye izin vermemeleri gerekiyor. Çünkü bu cinsel sapkınlık ile ilgili yapılacak olan program hem bizim geleneklerimize ters hem de bizim inancımıza muhaliftir. Öteden beri bizim memleketimizde bu tür faaliyetleri yürütenler bir takım siyasi partiler ve STK'lar halkın değerlerine düşman olan kesimlerdir." dedi.

"Böyle bir şeye asla izin verilmemeli"

Yapılacak olan programın uluslararası bir proje olduğunu kaydeden Memiş, bu projeyi yürütenlerin ahlaki yozlaşmayı ve cinsellik sapkınlığını bölgemizde de yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Memiş, "Bunlar bu tür etkinlikler yaparak halkın zamanla bu tür sapkınlığa aşına olmasını sağlamaya çalışıyorlar. Fakat Allah'ın izniyle biz böyle bir şeye izin vermeyeceğiz. İmkânlarımız nispetinde bunu her yerde dinlendireceğiz. Sizin aracılığınızla bütün duyarlı STK'lara ve yetkili organlara çağrıda bulunuyorum: Böyle bir şeye asla izin verilmemelidir. Çünkü bu toplumsal bir facia ve ahlaksızlığa dönüşebilir." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir