• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Üç ilde gümrük operasyonu: 10 iş adamı gözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - (AA) Van merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrüğü'nde yurt dışından temin ettikleri gıdaları, bazı gümrük personeline rüşvet verip vergi ödemeden ülkeye soktukları ve bu sayede yüksek miktarlarda haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 10 iş adamı gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 28 Eylül'de düzenlenen gümrük operasyonunun devamında, şebekenin sivil ayağının çökertilmesi amacıyla dün, Van merkezli 3 ilde 14 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Kapıköy Gümrüğü'nde yurt dışından temin ettikleri gıdaları, bazı gümrük personeline rüşvet verip gümrük vergisi ödemeden ülkeye soktukları ve bu sayede yüksek miktarlarda haksız kazanç elde ederek zenginleştikleri ileri sürülen 10 iş adamı gözaltına alındı. Diğer 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Saray Cumhuriyet Başsavcılığınca, 18 Ocak 2017'de teknik ve fiziki takip kararlarıyla başlatılan soruşturma kapsamında 28 Eylül'de gerçekleştirilen operasyonda Van'da 11, İstanbul'da 4, Antalya'da 2, Hakkari'de 2, İzmir, Ordu, İskenderun, Samsun, Ağrı ve Diyarbakır'da birer olmak üzere 22'si gümrük memuru 25 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiş, 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Kapıköy Gümrük Müdürlüğü alanında ve Sınır Ticareti Merkezi kapsamında ithalat ve ihracat işlemlerinde gıda yüklü araçların ülkeye girişi sırasında eksik ve sahte evraklarla usulsüzlükler ve menfaat temini yapıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden 12'si "Resmi belgede sahtecilik, rüşvet ve 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanmış, 7'si adli kontrol şartıyla, 5 şüpheli de savcılık sorgusu sonrasında serbest bırakılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir