• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
AKEDAŞ`tan "elektrik kesintisi protestosu" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'ın Turgut Reis Mahallesi'nde elektrik kesintilerini protesto eden bazı vatandaşların caadeyi trafiğe kapatmasına ilişkin açıklama yapan elektrik dağıtım şirketi AKEDAŞ, kesintilerin yeraltı kablosundan kaynaklandığını, arıza giderilerek bölgeye enerji verildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Turgut Reis Mahallesinde yaşanan kesinti haberde söylendiği gibi trafo yetersizliğinden değil yeraltı kablo arızasından kaynaklanmaktadır. Kesintiye neden olan yeraltı kablo arızası ise dışardan verilen zarar neticesinde meydana gelmiştir. Yeraltı kablosundaki hasar ilk anda geçici arızaya sebep olmuş ve bu arızaya anında müdahale edilerek bölgeye enerji verilmiştir. İlk anda oluşan hasar, zaman içerisinde ilerleyerek yine geçici arızalara sebep olmuş ve en sonunda kalıcı hasara dönüşmüştür. Bu arıza ise kablo test cihazıyla tespit edildikten sonra yeraltı kablosuna ek yapılarak kesin olarak giderilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, kesintiler nedeniyle cihazı zarar gören vatandaşların şirkete başvurmaları halinde mevzuat çerçevesinde gereğinin yapılacağı kaydedildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir