• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Hastane ve Valilikten Ahmet Türk Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valiliği'nin nevruzun yarın yapılacağını bildirmesine rağmen BDP'nin kutlama yapmak istemesi üzerine olaylar çıktı. Çıkan olaylarda Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Feleknaz Uca ve Alaaddin Okay (32) yaralandı.

 

Alameddin Okay Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Avrupa Parlamentosu üyesi Feleknaz Uca, özel bir hastanede tedavi altına alındı.

 

Olaylarda 21 polisin de yaralandığı ve ayrıca ismi öğrenilemeyen bir göstericinin de yaralandığı öğrenildi.

 

Ahmet Türk'ün kaldırıldığı hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. Abdullah Altan Özkaya açıklama yaptı. Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Feleknaz Uca'nın hastaneye kalabalık bir topluluk ile beraber getirildiklerini belirten Özkaya, "Aysel Tuğluk'un yapılan değerlendirmesinde herhangi bir tıbbı müdahaleye gerek duyulacak bir tablo yok idi. Ahmet Türk ve Feleknaz Uca'ya müdahale edildi. Şu an itibari ile genel durumları ve yaşam fonksiyonları iyi. Ahmet Türk'ün daha önce var olan kardiyak (kalp) problemi nedeni ile gaz inhalasizyonu olduğu için ve beraberinde sol yüz ve göz kemerine kendi ifadesiyle darp edildiği ifadesiyle doktorlar tarafından muayeneleri incelemeleri yapıldı. Ahmet Türk'ün var olan kardiyak hastalığı ile gözlem altında tuttuk. Doktorlarımız tarafından şuanda izleniyor. Genel durumu gayet iyidir. Feleknaz hanım sadece kimyasal gaza maruz kalmış. Doktorlarımız tarafından incelendiler. Solunumunu rahatlatmak ve desteklemek adında dâhiliye servisinde muayeneleri yapılıyor. Şuan itibari ile yeni bir durum olmazsa akşam saatlerinde taburcu etmeyi düşünüyoruz. Ahmet Türk'ün anladığımız kadarıyla kendisinin ifadesiyle darp olmuş. Göz kapağında şişlik ve kızarıklık var. Yoğun bakımda değiller servisimizde kalıyorlar. Genel durumları iyi" dedi.

 

Valilik Açıklaması:
Batman Valiliği, Ahmet Türk'ün yaralanması konusu ile ilgili açıklama yaptı ve Ahmet Türk'ün polis arabasına binerek hastaneye götürülme videosunu yayınladı. Açıklamada, "20.03.2012 günü ilimizde, çeşitli gruplar tarafından düzenlenmek istenen izinsiz yürüyüş esnasında DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, atılan biber gazından etkilendiğinden dolayı kendi rızasıyla, polis aracı marifetiyle hastaneye götürülmüştür. Biber gazından dolayı gözlerinde meydana gelen geçici etki haricinde herhangi bir rahatsızlığı veya tıbbi müdahale söz konusu değildir" denildi. (Veysi Rüzgar, M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir