• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Danimarkalı Öğrenciler Mustazaf Der`i Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Güney Danimarka Üniversitesi`nden bir grup öğrenci, Doçent Ümit Necef Hocalığında çalışma gezisi kapsamında Türkiye`ye geldiler. 3 gün İstanbul`da kalan öğrenciler, Diyarbakır`a geldiler.

 

Doğu ve Güneydoğu`da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşu, sendikalar ve siyasi partileri ziyaret ederek, bilgi almaya çalışan öğrenciler, Mustazaf Der (Mustazaflarla Dayanışma Derneği) Genel Merkezini ziyaret etti.

 

Mustazaf Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz`ın şehir dışında olması nedeniyle öğrencileri, Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler karşıladı.

 

İslam Çözüm Üreten Bir Dindir
Bir öğrencinin "Sorunlarınızı nasıl çözüyorsunuz? Ben insanlara pek güvenmiyorum, onun için demokrasiden yanayım. Demokraside şöyle bir şey var. A partisine oy veririsiniz, beğenmesiniz ve daha sonra B partisine oy veririsiniz, İslam`da böyle bir şey yok!" şeklindeki sorusu üzerine konuşan Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, "İslam`da seçme hakkı var. Bakınız, bir konu vuku bulduğu zaman ilk önce Kur`a-ı Kerim`e bakılır, daha sonra Peygamberimizin sünnetine ve daha sonra o konu hakkında ehil olandan sorulur ve bir çözüme varılır. İslam`ın kırmızıçizgileri var, helal ve haram gibi. Helal ve haram dairesini Allah belirlemiştir" dedi.

 

Başka bir öğrenci ise, "Çağımızda yaşanan bir soruna geçmiş çözüm bulabiliyor mu?" şeklinde diğer soruya ise, Güler, Kur`an ve sünnetin tüm çağlara hitap ettiğini söyledi. Güler, "İslam dininden başka hiçbir din, sosyal hayatın 24 saatini kaplayamıyor. İslam siyasi, kültürel, ekonomik, sosyal veya aklınıza ne gelirse hepsine çözüm üreten bir dindir" dedi.

 

Eksiklik Şeriata Değil, Şahıslardadır
Başka bir öğrenci ise, "Şeriatta, haksızlık yoktur, ama bugün şeriatla yönetilen ülkelere bakıldığında bir sürü haksızlıklar yapılıyor" şeklindeki soruya da cevap veren Güler, ilk önce şunun iyi anlaşılması lazım. Eksiklik şeriatta değil, şahıslardadır. Yani anlatmak istediğim, söz konusu haksızlıkları şahıslar yapıyor, bunu şeriat emretmiyor. Örneğin, demokrasiyle başa gelen Hitler, kıyımlar yaptı. Peki, bunu Demokrasi gereği mi yaptı? Hayır. Bu da öyledir" diye konuştu.

 

Birçok konunun sohbet havasında geçtiği ziyarette, öğrenciler ile hocaları Doçent Ümit Necef oldukça memnun olduklarını ve bu ziyaretin verimli geçtiğini ifade ettiler.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir