• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Umut Kervanı Vakfı deprem bölgesine gitmek için sınırı geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz Pazar günü Irak Kürdistan'ında meydana gelen 7,3 şiddetindeki depremde oluşan yaraları sarmak için Umut Kervanı Vakfından oluşan bir heyet, Habur sınır kapısını geçerek, deprem bölgesine hareket etti.

Depremi yerinde tespit etmek ve halkın yaralarını sarmak için yola çıktıklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, "Habur sınır kapısındayız. Heyetimizle birlikte depremi yerinde tespit edip, halkımızın bugüne kadar bize teslim ettiği emanetleri ve açtığımız kampanyadan, oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gidiyoruz. İnşallah bu bela ve musibetlerden sonra ümmetin, siyasi kargaşalıklar yüzünden insanlar arasındaki sinirlerin gerilmesinin arkasındaki bu yardım kuruluşları kanalıyla, inşallah Müslümanlar arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik temin edilmeye çalışılır." dedi.

"Halkımızı yardım yapmaya davet ediyoruz"

Depremzedelerin yarasının sarılması için yardım yapılması çağrısında bulunan Çınar, şunları söyledi: "Biz olayları yerinde tespit edeceğiz. Duyarlı olan halkımızın bu gibi afetzedelere karşı bu duyarlılıklarından istifade ederiz inşallah, diyoruz. Deprem bölgesine giderken, tekrar tekrar basın yayınla bu konuyu inşallah dinlendirmeye çalışacağız. Buradan biz İslami medyaya ve tüm basın mensuplarına sesleniyoruz. Kulakları, gözleri bizde olsun. İnşallah elde ettiğimiz bilgileri basınla paylaşmaya çalışacağız. Gelen yardımları heyetimizle birlikte giderek onlara teslim edeceğiz. Allah'ın izniyle biz hem Irak hem İran'daki mağdur olan depremzedelerin yardımına Umut Kervanı Vakfı olarak, umut olmaya gidiyoruz. Başlangıcını İstanbul'da yapmış olduğumuz ve ülke genelinde açacağımız bu kampanyaya halkımızı yardım yapmaya davet ediyoruz. Basın mensupları üzerinde durup, İslami şahsiyetlerin, kanaat önderlerin, meşayıklarımızı, âlimlerimizi de ümmetin ittifakı için bu yaraların üzerinde güzel bir birliktelik oluşabilir inşallah."

Öte yandan, İHO EBRAR ve Avrupa Yetim-Der, Umut Kervanı Vakfına yardım etmek için heyete eşlik ettiler. (M. Sait Çelik, Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir