• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Avrupa Kürdistan Bölgesi`ndeki depremi görmedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antonio Tajani başkanlığında Strazburg'da yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda gündemin görüşüldüğü sırada söz isteyen Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu'nun Polonyalı üyesi Januzs Lewandowski, Genel Kurul açılışlarında doğal afetlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve anma törenlerinin gelenek haline geldiğini dile getirdi.

İran-Irak sınırındaki depremde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Lewandowski, "Avrupa Parlamentosu'nun şefkat ve dayanışma duygularını bu depremden etkilenenlere göstermek gerekir." diyerek saygı duruşunda bulunulmamasını eleştirdi.

AP Başkanı Tajani ise yöneltilen eleştirileri, "İki ülkenin liderine başsağlığı ve dayanışma mektubu gönderdim." diyerek geçiştirdi.

Daha sonra söz alan Uluslar ve Özgürlükler Avrupası (ENF) Grubunun Avusturyalı üyesi Franz Obermayr, bölgedeki hasarın henüz tam bilinmediğini belirterek, "Avrupa Birliği harekete geçmelidir. İnsani yardımda bulunma konusunu gündeme getirmelidir." dedi.

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyinin bir bildiri yayınlaması çağrısında bulunan Obermayr'ın, bu yönde bir bildirinin Genel Kurul gündemine alınması yönündeki talebi de yapılan oylamada reddedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir