• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Cizre`deki Gösterilerde 6 Polis Yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Cizre`deki izinsiz yapılan Nevroz kutlamaları sırasında çıkan olaylarda 3 polis atılan molotofkokteylileri ile yaralanırken 3 polisin de açılan ateş sonucu yaralandığı belirtildi. Olaylar sırasında çok sayıda gösterici de gözaltına alındı.
 
Cizre`de Nevroz`u kutlamak amacıyla BDP ilçe binası önünde toplanan kalabalığa anonslarla uyarı yapan polis, kalabalığın dağılmasını istedi. Kalabalığın dağılmaması üzerine polis tazyikli su ve biber gazı kullanarak kalabalığa müdahale etti.
 
Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polisler arasındaki çatışma devam ediyor. Polis göstericilere gaz bombası, tazyikli su ile müdahale ederken, göstericiler de polise molotofkokteyli, ses bombası, havai fişek ve taşlar atıyor.
 
İlçe merkezinden edilen son bilgilere göre Nur Mahallesindeki göstericilere müdahale eden polisin üzerine ateş açılması sonucu 3 polis ağır bir şekilde yaralandı. Yaralı polisler arkadaşları tarafından Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlçede çatışmaların yer yer devam ettiği bildirildi. (Abit Dündar-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir