• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Kuveyt'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmed El-Cabir El-Sabah ile Beyan Sarayında bir araya geldi.

Görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri El-Sabah tarafından resmî törenle karşılandı. Törende; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

İki ülke millî marşlarının çalındığı törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emiri El-Sabah, heyetlerini birbirine takdim ettikten sonra baş başa ve heyetler arası görüşmelerine başladı.

Beyan Sarayında gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emiri El-Sabah'ın huzurunda düzenlenen törende, ilgili bakanlar ve kurum yöneticileri, iki ülke arasında anlaşmaları imzaladı.

Törende Spor Alanında İşbirliği Anlaşmasını; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı ve Gençlikten Sorumlu Devlet Bakanı Vekili Halid Nasır Abdullah el-Roudan, Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesine Yönelik Mutabakat Zaptını; Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ile Kuveyt Doğrudan Yatırımı Teşvik İdaresi (KDIPA) Başkanı Meşal Cabir el Ahmed el-Sabah, Bilim ve Teknoloji Alanında İşbirliği Protokolünü; TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ile Kuveyt Bilimsel Araştırma Enstitüsü (KISR) Genel Müdürü Dr. Samira Omar imza altına aldı.

İmza töreninin ardından Kuveyt Emiri El-Sabah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onuruna Beyan Sarayında öğle yemeği verdi. (İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir