• DOLAR 32.515
  • EURO 34.608
  • ALTIN 2492.348
  • ...
Pedala Basan Belediye Desteği Kapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, motorlu taşıt kaynaklı hava kirliliği ve iklim değişikliğine neden olan kirleticilerin azaltılması amacıyla, bisiklet yollarının yaygınlaştırılmasına yönelik hazırlanan projeleri destekleyeceğini açıkladı.

Türkiye`nin üç büyük şehri başta olmak üzere, trafik sorunu yaşayan birçok kentte, Avrupa ve Uzak doğunun birçok ülkesinde olduğu gibi bisiklet yollarına önem verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yollarda bisiklet yolu yapacak belediyelere destek verecek.

Başvurular Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri vasıtasıyla alınacak. Belediyeler, bisiklet yolları için talep ettikleri yardım miktarlarını belirterek başvuruda bulunacaklar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının proje hedefleri arasında, `trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılması, gürültü kirliliğinin azaltılması, çevrenin korunması, ekonomiye katkı yapılması` düşünülüyor.

Çevrenin korunmasıyla ilgili yapılan projelerden, kent imar planında yer alan bisiklet yolları öncelikli olmak üzere; yolların mevcut altyapısının bisiklet yolu yapılmasına uygun olanlar, onay belgesi olanlar, müracaat etmeleri durumunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçe imkanları dahilinde destek verileceği açıklandı. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir