• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
 Emir Al Sani: Katar`a abluka uygulayan ülkeler çözüm istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KATAR - (AA) Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani, ülkesinin Körfez krizinde egemenliğe karşılıklı saygı üzerine kurulu bir diyalog çerçevesinde çözüme hazır olduğunu söyledi.

Başkent Doha'da Katar Danışma Meclisi 46'ncı dönem açılış programında konuşan Al Sani, ülkesi ve Körfez krizine ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Katar Emiri, yönetiminin Danışma Meclisi üyeliklerinin seçimle oluşturulması yönünde çalışma yürüttüğünü, her dönem seçimlerde değiştirmek zorunda kalınmayacak hukuki mekanizmalara dair projelere ilişkin hazırlıklar yapıldığını belirtti.

"Diyalog çerçevesinde çözüme hazırız"

Al Sani şunları söyledi:

"Egemenliğe karşılıklı saygı üzerine kurulu bir diyalog çerçevesinde çözüme hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Ancak, Katar'a abluka uygulayan ülkelerden gelen göstergeler bu ülkelerin çözüm istemediğini ortaya koyuyor. Biz abluka uygulayan ülkelerle ilişkilerin kesik olmasından korkmuyoruz, ülkemiz onlar olmaksızın da çok iyi durumdadır. Ancak uyanık olmak gereklidir. Abluka uygulayanların ilişkileri koparmakla yetineceklerini düşünmek doğru değildir. Çünkü ülkemizin iç işlerine müdahaleyi sürdürerek, Katar halkını toplu olarak cezalandırmak istiyorlar. Her yerde Katar aleyhine kışkırtıcı adımlar atıyorlar."

Krizin galibi de mağlubu da yok

Katar krizinin galibi ya da mağlubu olmayacağını vurgulayan Katar Emiri Al Sani, "Körfez İşbirliği Konseyi ve ona bağlı ülkelerin çıkarlarına dönük zarar sürüp gidecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Abluka uygulayan ülkelerin Katar'ın siyasetinde şok yaratmayı ve ülkenin istikrarına etki etmeyi hedeflediklerini kaydeden Al Sani, "Bizleri bağımsızlığımızdan vazgeçerek, vesayeti kabul etmeye zorladılar. Sonra ikinci plana geçerek, ekonomimize zarar verme uğraşısını hala sürdürüyorlar." ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir