• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gözaltına Alınan Kadınlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ama polis tarafından değil, bütün erkekler tarafından gözaltına alınmıştır. Dekolte giyinen bir kadın dikkatleri üzerine çektiğinden bütün gözler onu takip eder ve kadın erkeklerin bakışlarının esiri olur.
Nur suresi 31. ayette Allah`u Teala`` başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar...`` diye mümin kadınlara uyarıda bulunmuştur. Bu ayet örtünmenin hudutlarını ortaya koymaktadır. Bu ayeti kerimenin tefsirinde Ehl-i sünnet ve Şia şöyle bir hadise rivayet etmektedirler:
``Medine de havanın sıcak olduğu bir gün genç ve güzel bir kadın başörtüsünü boynunun arkasına atmış, boynunun etrafı ve kulak memelerinin açık olduğu bir halde sokaktan geçiyordu. Resulullah(sav)` in sahabelerinden bir erkek de karşı taraftan geliyordu. O fevkalade manzara onun bakışlarını celbetmiş, kadını seyretmeye o kadar dalmış ki etrafındakilerden gafil bir halde yürürken kendi önüne bakmıyordu. Kadın bir sokağa girerken genç erkek hala gözleriyle onu takip ediyordu. Yürümeye devam ederken duvardan dışarı çıkmış bir kemik veya şişe suratına isabet etti ve yüzünü yaraladı. Kendine geldiği zaman başından ve yüzünden kan aktığını gördü ve bu halde Resulullah(sav)`in huzuruna vararak macerayı anlattı. Tam bu sırada ayeti kerime nazil oldu.``
Bu hadisedeki kadın bu şekilde kendisini koruya bilmiş, diğer kadınlar bu kadar şanslı olamayabilirler. Örtünmenin hudutlarının çizildiği Kur`an-ı Kerime göre giyinmeyen bir kadın için bu tür olaylar kaçınılmayacak bir sondur. Gözaltına alınan bu kadınlar özgürlüğü ancak İslami tesettüre bürünerek elde edebilirler ve neden hala esir olmakta direniyorlar bilemiyorum. Başörtüsüne tahammül edemeyen insanlar, tecavüzleremi tahammül ediyorlar. Okullarda ki karma eğitimden dolayı, gençlerin dikkatlerini derslerine vermeleri gerekiyorken, genç kızlar erkekleri düşünerek, erkeklerin de kızları düşünerek ilgilerini birbirlerine yöneltmeleri onların başarısızlıklarının en büyük sebebi değilmidir? Bu gerçekleri artık görün! Kendisini hertürlü tacizden korumak için örtüsünü bedeninin bir parçası olarak gören iffet abidelerine daha ne kadar engel olacaksınız? Kadınların kendilerini örtünerek korumalarına engel oluyorsunuz. Eğer bana sorarsanız tecavüze uğrayan kadın mı suçludur yoksa bu adiliği yapan erkek mi? Elbette ikisinin de kendilerine göre suçları vardır. Ama bana göre en büyük suçlu, bir kadının yada genç kızın örtünmesine engel olanlardır.


Zehra / Batman (Gercüş) - Yaş: 20

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir