• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
"İlçelerde işsizlikle mücadele eylem planları hazırlanacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürü Besim Eviz, yazılı basın açıklamasıyla 7 yıllık faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

2015 yılında "İstihdamda Bin Genç Bin İşveren Buluşması" projesi kapsamında muhtelif sektörlerde bin 540 gencin istihdam edildiğini belirten Eviz, "Batman'da ortak akıl vizyonuyla İŞKUR organizasyonuyla 12 kurum ve kuruluşla işbirliği yapılarak 2016 yılında 'Haydi Gençler İşbaşına' projesi hayata geçirildi. Bu projeyle İŞKUR'un işbaşı programları desteğiyle yaklaşık 3 bin gencimiz işbaşı yapmış ve halen yüzde 60'ı istihdamda bulunmaktadır. 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla çalışma hayatında milli seferberlik başlatıldı ve halen bu proje, devam etmekte olup bugüne kadar yaklaşık 4 bin kişi İŞKUR'un desteğiyle işbaşı yapmıştır. Belediyemizle yapılan protokol gereği; 5 işgücü mesleki eğitim kursu gerçekleştirildi ve 75 kadın kursiyer yararlandırılmıştır. Yine Belediyemizle işbirliği içerisinde 400 kişi toplum yararı projemizde çalışmaktadır. İlk defa Belediyemizle işbirliği içerisinde 100'e yakın engelliye İŞKUR'un hibe desteğiyle iş kurması için çalışmalar devam etmektedir." dedi.

Çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında sadece bu yıl 3 bin 962 kişinin işe yerleştirildiğini aktaran Eviz, "2 bin 205 kişi kamuda geçici işlere verilmiştir. 2 bin 805 kişi işletmelerde işbaşı programından yararlanmış ve 991'i işe devam etmektedir. 482 kişi girişimcilik eğitimi almıştır. Bin 166 kişi işletmelerde istihdam garantili kurslarda devam etmektedir. 964 kişi Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla mesleki eğitime tabi tutulmuştur. 2017 yılında 2 bin 361 kişiye işsizlik ödeneği bağlanmıştır. 2017 yılında ilk defa toplam 35-40 bin kişi İŞKUR hizmetlerinden yararlanmıştır." diye konuştu.

Engellilere yönelik 76 kişiye mesleki eğitim, 18 kişiye de iş kurma sağlandığı ve işinin girişimcisi olduğu vurgulanan açıklamada, yapılacak yeni hizmetlerle ilgili şunlar kaydedildi: "Her yıl ocak ayında tüm sektör temsilcilerinin, iş dünyasının, eğitim, sağlık kurumlarının ve büyük işverenlerimizin katılıyla ve önümüzdeki yılın planlanması amacıyla 'Genişletilmiş İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu' toplanmaktadır. Bu çalışma ilk defa Batman'da bu formatta yapılmaktadır. Bu yıl ilçelerde de ilk defa Batman İŞKUR olarak bu kurulun organizasyonu yapılacaktır. İlçelerimiz için ayrı ayrı işsizlikle mücadele eylem planları hazırlanacaktır. Bu uygulama Türkiye'de bir ilk olacaktır. Bu yıl sonunda 2018 için 'İstihdamda Kadın Gücü' projesine start vereceğiz. Bu projeyle kadınlarımızın çalışma hayatına girişleri teşvik edilecek ve sorunları gözlemlenecektir."(İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir