• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Batman`da Gergin Nevroz Kutlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- BDP`nin bugün yapmak istediği Nevruz kutlamasına Valiliğin, Batmanlıların provokasyon ihtimaline karşın gitmemeleri ve Nevruzu Çarşamba günü kutlamaları istemelerine rağmen BDP`liler Nevroz kutlaması yapmak için Şehir Terminali yanındaki miting alanında gitti.

Batman`da tertip komitesinin bugün düzenlemek istediği Nevroz kutlamasına polis müdahale etti. Batman Valisi Ahmet Turhan`ın önceki gün tertip komitesi tarafından yapılacak Nevroz programına vatandaşların katılmamasına yönelik yaptığı açıklamaya rağmen BDP`liler Nevroz kutlaması yapmak için Şehir Terminali yanındaki miting alanında gitti.

Pazaryeri ve Bağlar Mahallelerinde kutlama alanına gitmeye çalışan göstericiler ve polis arasında üzün süre arbede yaşandı. Göstericiler birçok yerde lastik yakıp sloganlar attı. Alan çevresindeki esnaf kepenkleri kapattı.

Geniş güvenlik önlemleri alan polis Batman girişinde ve merkezin birçok yerinde önlemler aldı. Pazaryeri Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Bulvarında bulunan polis ve göstericiler arasında çıkan arbede de kimin sıktığı belli olmayan birçok silah sesi duyuldu.

Edilen bilgilere göre, göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede beyin kanaması geçiren Alameddin Okay (20) Batman Bölge Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Gösterilerde çok sayıda gözaltı olduğu bildirildi.(M. Said Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir