• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
Dülük Tabiat Parkı'nda sonbahar manzarası göz kamaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan ve sonbahar mevsiminde renk cümbüşü yaşanan Dülük Tabiat Parkı'nı ziyaret eden vatandaşlar, gördükleri doğal güzellikler karşısında adeta büyüleniyor.

Sonbahar mevsiminin yaşandığı bu günlerde Dülük Tabiat Parkı, birbirinden farklı görsel güzellikleriyle ziyaretçilerini karşılıyor. Doğanın görsel şöleninin tadını çıkaran ziyaretçiler, hayran kaldıkları bu doğal güzellikleri çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor.

Tabiat Parkı'nın yeşili, sonbahar mevsimiyle birlikte yerini sarının tonlarına teslim ediyor. Muhteşem manzaranın yanı sıra parkı içinde bulunan biyolojik gölette akan suyun huzur veren sesi, ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. Yemyeşil ağaçlar arasında sararan yapraklarını yavaşça yere bırakan ağaçlarda bölgeyi gezmeye gelenleri büyülüyor. Özellikle de doğaseverler ve piknikçilerin uğrak yerine dönüşen parka aileleri ve sevdikleriyle ziyaret eden vatandaşlar, doğa yürüyüşü, sportif faaliyetler ve mangal keyfi gibi etkinlikler de yapabiliyor.

Sonbaharın gelmesiyle çok güzel bir doğa olayına şahitlik ettiklerini dile getiren ziyaretçiler İLKHA muhabirine yaptıkları açıklamada, Dülük Tabiat Parkı'nın muhteşem bir görüntüye sahip olduğunu ve parka hayran kaldıklarını söylediler.

Dülük Tabiat Parkı'na hayran kaldığını dile getiren İbrahim Akbalık, son baharın gelişiyle parkta bir ahengin oluştuğunu ifade etti.

Akbalık, kentin stresinden kaçanlar için de güzel bir mekanının oluştuğunu belirterek hemşerilerini parkı gezip görmeye davet etti.

 Akbalık, "Bütün Gaziantepli kardeşlerimizi buraya davet ediyoruz. Gelsinler burada bu güzel ortamı görsünler ve rahat etsinler. Ağaçların, çamların ve değişik nebatat bitkilerin de hazır olduğu bir ortamda gerçekten insan huzur buluyor, saadet veriyor. İnsan burada güzel bir oksijen depolayabiliyor. Dülük Tabiat parkımız Gaziantep'in güzel mekanlarındandır." dedi.

Sonbaharda sararmaya başlayan yapraklarla beraber yeşil, sarı ve kırmızının tonlarıyla Dülük Tabiat Parkı'nda görsel şölenin olduğunu ifade eden Ali Demir ise, "Sessiz ve sakin bir ortam var. Kuş sesleri, ağaçların doğal ortamı ve çamların güzel kokusu... Çok güzel bir park. Burayı daha önce de biliyorduk ama işi yoğunluğundan dolayı gelemiyorduk. Çocuklarla bir değişiklik olsun dedik ve buraya geldik. Dülük parkı Gaziantep'te ev hanımlarının mutlaka uğradığı yerdir. Bunun yanında Burç ormanlarına giden de var. Fakat bu park daha çok bir ilgi görüyor. Mangal keyfi, rahat bir ortam burada olduğu için bu park tercih ediliyor. Bende taksici olduğum için müşteri çok getiriyorum. Genelde bu parkı tercih ediyorlar. Arap müşterilerimiz de buraya, bu güzel parkı geliyorlar." ifadelerini kullandı.

Ailesiyle parka gelen Nida Nevval Demir de parkı çok beğendiğin, devamlı ziyaret ettiklerini aktardı.  Demir, "Burada çok güzel voleybol sahaları var. Salıncağa binerek eğlendik. Burası çok güzel. Tam çocuklara göre. Burada kuşlar için bir ağaç evi var. Orası çok güzel. Yaprakları bazen sarı, kırmızı ve bazen de yeşil oluyor. Burada en çok onu beğeniyorum." şeklinde konuştu.

Dülük Tabiat Parkı'na hayran kaldığını dile getiren Ali Kaya duygularını şöyle dile getirdi:  "Dülük baba, Burç ormanımız nefes almak için gerçekten çok güzel ormanlar. Buralar aynı zamanda piknik alanlarımızdır. Bu ormanlarda güne güzel uyanmak için, bir gezi yapmak için güzel. Bu park spor alanımız. Böyle bir ortamı hazırlayan yetkililere de çok teşekkür ederiz. Artık yazın bitimi ve kışın başlangıcı sonbaharda ayrı bir güzellik var."

Anne ve babasıyla parkı gezmeye geldiğini ifade eden Sude Kaya, parkta piknik yapma fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Kaya, "Sonbahar çok güzel, ağaç yaprakları sararıyor, yerlere dökülüyor güzel bir görüntü oluyor. Biz de buraya piknik yapmaya geldik." diye belirtti.

Dülük Tabiat Parkı'nın çok muhteşem bir görüntüye sahip olduğunu belirten Yaşar Elitaş ise şunları söyledi:

"Şu an çok güzel bir mevsimdeyiz. Sonbaharın son günlerini yaşıyoruz. Bu güzel havayı bulduk ve sıcak bir hava var. Güneşin tadını çıkaralım dedik, buraya geldik. Çocuklarla beraber de eğleniyoruz. Güzel bir hava var. Her hafta sonu elimizden geldiğince, fırsat buldukça buraya geliyoruz, zamanımızı burada geçiriyoruz. Allah'ın bize verdiği bu güzelliklerden istifade ediyoruz." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









































Bu haberler de ilginizi çekebilir