• DOLAR 32.535
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2491.605
  • ...
Yeşil Xurs Vadisi`nde sonbahar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sonbahar, her yerde olduğu gibi Mardin'de de farklı güzellikleri ortaya çıkarıyor. Ağaçların yaprak döktüğü, doğanın kışa hazırlandığı mevsim olan sonbahar, doğaseverlere farklı güzellikteki manzaraları sunuyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve etrafı dağlarla çevrili 12 mahalleden oluşan Yeşil Xurs Vadisi, her mevsim olduğu gibi sonbaharda da ziyaretçilerine seyri doyumsuz manzaralar sunuyor.

Vadi boyunca akan su yatağı sayesinde köylüler, geçimini tütün, bağcılık ve meyvecilik yaparak sağlıyor. Ayrıca su yatağı üzerinde balık üretme tesisleri ve piknik alanları da bulunuyor

Güneydoğu'nun saklı cenneti olarak bilinen Yeşil Xurs Vadisi'nde sonbaharda ağaçların oluşturduğu renk cümbüşü, görenleri hayran bırakıyor.

Yöre halkı tarafında bilinen ve özellikle yazın ziyaret edilen vadi; yeşilliği, dere yatağındaki serin suyu ve şelaleleri yanında birçok medeniyete ait olan arkeolojik kalıntıları ile de dikkat çekiyor.

Vadinin tanıtılmasını isteyen köylüler, bölgenin turizme kazandırılmasını istiyor. Güzelliğiyle dikkati çeken Yeşil Xurs Vadisi'nin her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğünü kaydeden Sabri Aslan, köyde bulunan yaklaşık 500 yıllık Abdullah Ağa Konağı ve tarihi su değirmenleri, köprü ve caminin Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescil edilmesini istedi.

Aslan, "Her mevsim olduğu gibi sonbaharda da burası çok güzel. Herkesi buradaki güzellikleri görmeye davet ediyoruz." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)


































































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir