• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Yüksekova`da `Newroz` Gerginliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAKKÂRİ- Hakkâri`nin Yüksekova İlçesi`nde polis ile eylemciler arasında yaşanan gerginlik devam ediyor.
 
Valilik Dün Açıklama Yapmıştı
Hakkâri Valiliği dün yaptığı yazılı açıklamada; BDP tarafından Yüksekova İlçesi`nde yapılması planlanılan newroza dair herhangi bir yasal başvurunun olmadığı, bu sebeple ilçede yapılacak herhangi bir organizenin yasadışı gösteri sayılacağını ve buna müsaade etmeyeceklerini belirtmişti.
 
Esnaf Yine İşyerini Açamadı
Yüksekova esnafı gerek BDP/PKK baskısı, gerekse de polis-gösterici çatışması sonucu kendilerine gelecek zarardan dolayı bugün işyerlerini açmadı. Kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova İlçesi`nde polis sabah saatlerinde çarşının değişik noktalarında güvenlik kordonu oluşturarak, ilçede yapılacak herhangi bir eyleme izin vermeyeceği açıklamasında bulundu.
 
Kaymakam ve Emniyet Müdüründen Açıklama
İlçe merkezinde newrozu kutlamaya gelen kişilere açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı ve İlçe Emniyet Müdürü bugün için herhangi bir izin alınmadığı, ancak yarın böyle bir kutlamanın yapılacağını belirterek vatandaşlardan dağılmalarını istedi.
 
Gerginlikte 1 Gözaltı, 1 Yaralı
Şemdinli yolu üzerinde toplanan ve ateş yakan gruba polis müdahalede bulundu. Polisin tazyikli su ve gaz bombalarına karşın yüzleri poşi ile kapalı eylemciler taşlarla karşılık verdi. Yaşanan gerginlikte ilk belirlemelere göre 1 eylemci gözaltına alınırken, 1 eylemcide yaralandı.
 
İlçenin değişik yerlerinde polis ile eylemciler arasında yaşanan gerginlikler devam ederken, halk iki arada kalarak ne hastaneye gidebiliyor nede ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. (Fırat İnan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir