• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
İran`da hayatını kaybedenlerin sayısı 328`e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Kriz Yönetimi Teşkilatı Sözcüsü Behnam Saidi, dün akşam yaşanan ve merkez üssü Irak Kürdistanı Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısı olan depremin sonuçlarıyla ilgili kendilerine ulaşan son bilgilere göre, hayatını kaybedenlerin sayısının 328 kişiye ulaştığını belirtti.

Dün gece İran-Irak sınırında gerçekleşen 7,3 büyüklüğündeki deprem İran'ın batı eyaletlerinde güçlü bir şekilde hissedilirken; Kirmanşah eyaletine bağlı Serpol Zahab, Kasr-i Şirin, Cavanrud, Salas-i Babacani ve Gilan Garb ilçelerinde can kayıpları ve büyük hasar oluştu.

Behnam Saidi, hayatını kaybedenlerin bölgelere göre şu şekilde olduğunu açıkladı: "Kirmanşah'da 10 kişi, Javanrud'da 3 kişi, Dalahu'da 14 kişi, Serpol Zahap'ta 236 kişi, Salas Babacani'de 15 kişi, İslamabad-i Garp'ta 22 ve Kasr-i Şirin'de 28 kişi."

Kirmanşah halkı geceyi sokaklarda geçirdi

Merkez üssü Irak'taki Halepçe'nin 32 kilometre güneybatısı ve 33,9 kilometre derinlikte meydana gelen deprem sonrası Kirmanşah halkı geceyi sokak ve parklarda geçirdi.

İran'ın batısında bulunan Senendec kentiyle birlikte Kirmanşah eyaletine bağlı Serpol Zahab, Kasr-i Şirin, Cavanrud, Salas-i Babacani ve Gilan Garb ilçelerindeki büyük hasar da objektiflere yansıdı.

İran Genelkurmay Başkanı sabah saatlerinde Kirmanşah'a giderek incelemelerde bulundu. Durumu ağır olan yaralılar, hava yoluyla başkent Tahran'a ulaştırıldı.

Öte yandan İran İslam İnkılabı Rehberi Ali Hamaney yayımladığı açıklamada bütün kurumlara bir an önce Kirmanşah'a yardım ulaştırılması talimatı verdi.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri de sabah saatlerinde Kirmanşah'a giderek incelemelerde bulundu. Durumu ağır olan yaralılar, hava yoluyla başkent Tahran'a ulaştırıldı.

Depremin yaşandığı bölgelere İran ordusuna ait 20 helikopter gönderilirken, Kirmanşah'ta 3 günlük yas ilan edildi. (İLKHA)











































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir