• DOLAR 32.541
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.992
  • ...
Türkiye ve dünya gündeminde bugün / 13 Kasım 2017
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Rusya'ya hareket edecek.

(İstanbul/14.30)

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi Başkanlık Konutu'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşecek, heyetler arası çalışma yemeğine katılacak.

- İki liderin düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından Erdoğan, Soçi'den Kuveyt'e hareket edecek.

(Soçi)


2- Irak-İran sınırında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Tahran/Süleymaniye/Erbil)

YASAMA YÜRÜTME SİYASE

1- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye-Pakistan arasında organ nakli konusunda yapılan iş birliği çerçevesinde Türkiye'de karaciğer nakli olan Osama Ali Khan ve ailesini Bakanlıkta kabul edecek.

- Demircan, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Somali'den getirilerek tedavi edilen yaralıları ülkelerine uğurlayacak, hayatını kaybeden Somali vatandaşının cenazesine katılacak.

(Ankara/11.00/13.30)

2- TBMM'den

- Genel Kurulda, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri devam edecek.

(TBMM/14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığının 2018 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, eylül ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini ve temmuz-eylül dönemini kapsayan 3. çeyrek kırmızı et üretimi verilerini açıklayacak.

(Ankara/ 10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhuriyet Meclisinde erken genel seçimin 7 Ocak 2018'de yapılması ile ilgili tasarı oylanacak.

(Lefkoşa)


2- AB Dış İlişkiler Konseyi Brüksel`de toplanacak.

(Brüksel)


3- 31. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Liderler Zirvesi devam ediyor.

(Manila)

4- ABD Başkanı Donald Trump, Filipinler ziyareti çerçevesinde Devlet başkanı Rodrigo Duterte ile bir araya gelecek ve 5. ABD-ASEAN toplantısına iştirak edecek.

(Manila)

5- Yemen'de yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)


6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nce, Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da 45 kişinin yaşamını yitirdiği o saldırısıyla ilgili 42'si tutuklu 4'ü firari 46 sanığın yargılanmasına başlanacak.

(İstanbul/09.30)

- (FETÖ) CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'e, Ergenekon davasında delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' belgesinde ıslak imzası bulunduğunu öne sürerek "kumpas" kurduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan, aralarında dönemin Jandarma Kriminal Daire Başkanı olan emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu, eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Cengiz Haluk İnce'nin de bulunduğu 15'i tutuklu 18 sanığın yargılandığı dava, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

(İstanbul/10.00)

- İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi`nde, (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla aralarında Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın da bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Şırnak'ta FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın da bulunduğu 428 sanığın yargılanmasına Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nde devam edilecek.

(Adana/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davanın görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de yer aldığı 272 sanığın yargılanmasına Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam ediliyor.

(İzmir/09.00)

Bu haberler de ilginizi çekebilir