• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
4 ilde Nevruz Gerginliği Yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BDP`lilerin Nevruz kutlamalarını zamanından önce yapmak istemeleri olaylara neden oldu.

Van`da düzenlene erken nevruz, gergin başladı. Slogan atarak nevruz alanına gitmek isteyen 30 kişilik gruba polis müdahale etti. Polisin gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştığı grup taş atarak karşılık verdi.

Göstericiler sokak aralarına dağıldı.Van`daki nevruz kutlamaları saat 10.00`da BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın Kültür Caddesi üzerinde bulunan BDP çadırı önüne gelmesiyle başladı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri altında burada davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Daha sonra yaklaşık 500 kişilik grup, Demirtaş, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, İl Başkanı Cüneyt Caniş`le birlikte nevruz kutlamalarının yapılacağı Belediye İtfaiye meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Kültür müdürlüğü önüne kadar gelen kalabalık burada durduruldu. DP`li yöneticiler ile polis arasındaki görüşmeler burada devam ederken, polis de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu arada kentin çeşitli noktalarındaki toplanmalar ise helikopterden takip ediliyor.

MERSİN
Mersin’de, Valilik tarafından bugün yapılması için önce izin verilen, ancak İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilen nevruz kutlamasını gerçekleştirmek isteyen BDP destekli grupların miting alanına gitmelerine, polis izin vermeyince olaylar çıktı. Göstericilerin attığı el yapımı bomba, boş alana düşerek patladı.
 
HAKKARİ
Hakkari’nın Yüksekova İlçesi’nde de BDP’nin düzenlediği erken nevruz, gergin başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren askerler ana ceddelerde, polisler ise ilçe merkezi ve sokaklarında geniş güvelik önlemi aldı. Sabah saatlerinde işyerlerini açık olduğu ilçede, polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerini ardından kepenkler de kapatıldı.
 
BATMAN VE ŞIRNAK
BDP’nin bugün Batman ve Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde düzenlediği kutlamalarda da olaylar çıktı. Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede Batman’ın bazı sokakları ile Cizre savaş alanına döndü.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir