• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmam Hatipliler Hadis Yarışmasında Ter Döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kutlu doğum ayına yaklaştığımız bugünlerde Kozluk İmam Hatip Lisesi ilmi yarışmalara ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı güzel okuma yarışması yapan Kozluk İmam Hatip Lisesi bu sefer de ''40 Hadis ezberleme yarışması'' düzenledi.

Yarışma okula yakın olan ''Bilal-i Habeşi'' Camisinde saat;10.00'da başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren yarışmaya İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden toplamda 60 kişi müracaatta bulundu. Yarışmacıların büyük bir bölümünün kız öğrencilerden olması dikkatlerden kaçmadı.

Düzenlenen yarışmada ''Kozluk İlçe Müftülüğü'' tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle dağıtılan ''40 Hadis'' kitabı kaynak eser olarak gösterildi. Yarışmanın jüri üyeliğini Kozluk İmam Hatip Lisesi Meslek dersi Öğretmenleri yaptı. Jüri üyeleri yarışmacılara ezberledikleri hadislerden 5-6 soru sorarak kimin en çok ve en düzgün olarak hadis ezberlediğini belirledikten sonra, bayanlardan ve erkeklerden ayrı ayrı ilk 3'e girenleri para ödülüyle ödüllendirilecekleri öğrenildi.

Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin daha sonra okul idaresi tarafından takdim edileceği açıklandı. Gerçekleştirilen yarışmada bayanlarda Kozluk İmam Hatip Lisesi 11-A sınıfından Sümeyye Tunç, birinci olurken, 10-A sınıfından Sümeyye Aksoy ikinci, 10-A sınıfından Mizgin Azarkan üçüncü oldu. (İsmail Tufan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir