• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
"Harama götürecek tüm yollar kapatılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Siverek İlçe Gençlik Kolları tarafından her hafta pazar günü düzenlenen sabah namazı buluşmaları devam ediyor.

İlçenin Camikebir Mahallesi'nde bulunan Sulu Camii'nde cemaatle sabah namazını kılan parti üye ve gönüllüleri, daha sonra düzenlenen kısa sohbete katıldı.

Programa HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Gümüştaş da katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan HÜDA PAR Siverek İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Gümüştaş, sabah namazı buluşmalarını önemsediklerini belirterek özellikle sabah namazlarında camilerin dolmasının önemine değindi.

Haramların cazip hale getirildiği bu dönemde gençlerin camilere yönelerek hayat bulmaları gerektiğini belirten Gümüştaş, "Dindar gençlik istiyorsak, onları harama götürecek tüm yolları kapatmanız gerekir. Bir yandan dindar nesli inşa ederken, bir yandan da inşa edilen gençliği haramları cazip hale getirerek ayakta tutamazsınız." dedi.

Sabah namazını camide cemaatle kılmanın önemine de değinen Gümüştaş, "Cemaatle namaz kılmak yalnız başına namaz kılmaktan 27 kat daha sevaptır. Özellikle peygamberimiz, önemine binaen yatsı ve sabah namazlarına dikkat çekmiştir. Peygamberimiz bir hadislerinde, 'Kişi yatsı namazını cemaatle kılarsa, gecenin yarısını namazla geçirmiş sayılır; kişi sabah namazını cemaatle kıldığı takdirde bütün gecesini uyanık olarak, ibadetle geçirmiş sayılır.' diye buyurmuştur. Biz de Hür Gençlik olarak namazlarımızı camide cemaatle kılmaya dikkat ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir