• DOLAR 32.496
  • EURO 34.624
  • ALTIN 2477.872
  • ...
Namaz kıldığı için işkence yapıldı iddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezaevindeki oğlunu görmeye giden anne, çocuğunun vücudunda işkence izlerini gördü. Annenin şikayeti üzerine soruşturma açıldı.

Ozodlik radyosunun haberine göre, Namangan şehri sakini 60 yaşındaki Muhabbat Holmatova, 2010 yılında iki oğlunun dini suçlamalarla hapse mahkum edildiğini anlattı. Bu yılın ekim ayında kadına, Navoi şehrinde cezaevinde yatan oğullarından biri ile 3 saatlik görüşme izni verildi. Görüşme sırasında kadın oğlunun teninde işkence izlerini gördü. Oğlunun vücuduna kaynar su döküldüğünü anlatan anne “Oğlum bana cezaevi görevlilerinin kendisi dışında 4 mahkuma daha böyle davrandıklarını söyledi. ‘Neden böyle yapıyorlar?` Diye sorduğumda namaz kıldıkları için işkence gördüklerini anlattı” şeklinde konuştu.

ANNE ŞİKAYETÇİ OLDU

Özbekistan İçişleri Bakanlığı Ceza Uygulama Dairesi, kadının şikayeti doğrultusunda inceleme yapılacağını bildirdi. Özbekistan`da kolluk kuvvetlerinin itiraf elde etmek için genellikle mahkumlara işkence uyguladığını, savcılık görevlileri ile yaptığı görüşmede de denetim organının baskı ve cezalandırma organına dönüştüğünü belirtmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir