• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
Bitlis`te İİF cami ve medresenin yanına inşa edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Merkez Taş Mahallesinde bulunan hükümet konağı eski binasının İslam İlimler Fakültesine dönüştürülmek için çalışmalara başlandı.

Bitlis Eren Üniversitesinin girişimleriyle başlatılan çalışmanın kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. Hükümet konağı eski binasının tahsis edilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde İslam İlim Fakültesini kampüste değil, şehir merkezinde konumlandırmak istediklerini belirtti.

Rektör Yardım, "Üniversite rektörlüğüne aday olduğum zaman, bu şehrin değerini bildiğim için kendimce bir proje öne sürmüştüm. Bizim İslami İlimler Fakültemizi kampüste değil de şehirde konumlandırmak. Ama Selçuklu mimarisiyle, yani eski mimariyle oraya koymak. Bu düşünceyi geliştirdiğim zaman Gök Meydan ve dere üstü projesinden haberim yoktu. Kendimce bir farkındalık yapabilir miyim diye düşünüyordum. Şimdi zaten dere üstündeki binaların kaldırılmasıyla ilgili valiliğimizin ciddi bir projesi var." dedi.

Hem tarihe, hem şehre, hem de kültüre sahip çıkma adına bu projeyi çok önemsediklerini dile getiren Yardım, şunları söyledi: "Biz de şimdi somut bir adım attık. İhlasiye Medresesi'nin yanında eski hükümet konağı var. O alanın tahsisini istedik. Resmi olarak müracaat yaptık orayı alacağız. İhlasiye Medresesi ve yanındaki tarihi camiyi de uygulama yapacak şekilde, İslami İlimler Fakültemizi orada inşa edeceğiz. Ama bunun mimarisi çok önemli. Sıradan bir mimari yapacaksanız bunun bir değeri yoktur. İhlasiye Medresesi ile bütünleşik oluşturacak, şehri de canlandıracak şekilde İslam İlimler Fakültesi binamızı oraya inşa edeceğiz inşallah. Bu konuda gerekli adımlarımızı attık. Finans yönünde de sıkıntımız olmayacak inşallah. Bu hem bizim katkımız, hem de şehre yönelik bir farkındalık adına önemlidir. Vizyon olarak üniversitemizin üzerinde durduğu bir meseledir. Hem tarihe sahip çıkabilme, hem şehre sahip çıkabilme, hem de kültürümüze sahip çıkabilme adına önemsiyoruz." (Şükrü Tontaş-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir