• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yapımı devam eden cami ve külliye yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez Selahaddin-i Eyyubi Mahallesi'nde bir yıl önce inşaatına başlanılan Bediüzzaman Said-i Nursi Cami ve Külliyesi'nin tamamlanıp ibadete açılması için çağrıda bulunan Bediüzzaman Said-i Nursi Cami Derneği yetkilileri, hayırseverlerin yardım elini uzatmasını istedi.

Yarım kalan cami inşaatının bitirilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan Bediüzzaman Said-i Nursi Cami Derneği Başkanı Şahin Çağan, 2016'nın Nisan ayında cami ve külliyenin temellerini attıklarını belirterek, bir seviye getirdikleri cami ve külliyenin tamamlanabilmesi için hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söyledi.

Cami ve külliyenin yaklaşık olarak bin 200 metrekarelik alan üzerinde kurulduğunu, içerisinde 2 Kur'an Kursu, 2 taziye yeri ve kütüphanesi olan külliye tarzında yapılan bir eser olduğunu ifade eden Çağan, "Camimizin yapım ve onarımı tamamen gençlerin üstlendiği bir projedir. Bu projeyi yaparken sadece içerisinde 5 vakit namaz kılınacak bir yer tasavvur etmedik. Çocukların gelip bahçesinde oynayabileceği çocuk oyun alanları, bununla birlikte, gençlerin, hem orada ibadet edebileceği ve hem de İslami ilimleri alabileceği bir yer olarak tasavvur ettik." dedi.

"Allah'ın mescitlerini Allah'a ve ahiret gününe iman eden, Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder"

Külliyenin yapılmasının kolay bir iş olamayacağını bildiklerini dile getiren Çağan, "Geldiğimiz aşama bir buçuk yıldır camimizin kaba inşaatı bitmiş durumda. Kaba inşaatla ile birlikte ince işinin bir kısmı da bitmiş durumda. Şu an camimizin ince işinin bir kısmı kalmış, kısmet olursa seneye tamamıyla bitirip ibadete açacağız. Camiyi bu seviye getirene kadar bayağı sorun ve sıkıntılar yaşadık. Hayırseverlerin yardımı hep oldu, bundan sonrada inşallah olmaya devam edecektir. Burada yetkili ve hayırseverlerden isteğimiz camimizin geriye kalan işlerinin yapımı için bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Bildiniz gibi Kur'an'da Cenabı Allah, 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.' buyuruyor. Bizler de bu anlamda inanan ve iman sahibi vatandaşlardan, hayırseverlerden ve iş adamlarından camimizin geriye kalan işlerinin bitirilmesi için yardımlarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Selahaddin-i Eyyübi Mahalle Muhtarı Mehmet Çavlı da hayırseverlere çağrıda bulunarak, inşaatı yarıda kalan caminin bitirilmesi için yardım beklediklerini ifade etti.

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Hayrullah Çintay ise kaba ve bir kısım ince işlerin bitirildiğini belirterek, "Özelikle bu bölgede taziye yerimiz yok. Kış ayına az bir zaman kala camimizin altında taziye yerimiz var. Bunu faaliyete sokmamız için kapı, pencere ve bazı eksikliklerimiz var, bu eksiklerimizin giderilip taziye yerimizin faaliyete girmesi için hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Kaba inşaatta kalan bir kısım borcumuz da var, halen ödeyemedik. Tüm sorun ve sıkıntılarımızın giderilmesi konusunda hali, durumu yerinde olan herkesten yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir