• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
"Filistin Yönetimi Başkanlığı ile FKÖ Başkanlığı ayrı ayrı olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) başkanlığıyla Filistin Yönetimi başkanlığının birbirinden ayrılması gerektiğini belirterek, birinin dışarıda yaşayan diğerinin ise içeride yaşayan Filistinlilerden olması şartıyla her iki birimin de başında olacak ismin Fetih`ten olmalarında bir sakınca görmediklerini söyledi.

Filistin`de Siyasi Sistemin Geliştirilmesi ve Etkinleştirilmesi başlığıyla İstanbul`da düzenlenen sempozyuma katılan Ebu Merzuk, FKÖ`nün bütün grupları, hatta Filistin Yönetimini de içine alacak kapsayıcı bir şemsiye olması gerektiğini savundu.

Ebu Merzuk yaptığı sunumunda, FKÖ liderinin işgal rejiminin baskılarına maruz kalmaması için dışarıdan olması gerektiğini ifade etti.

Hamas hareketine yeni vizyon belgesine göre muamele edilmesini isteyen Ebu Merzuk, “Hamas olarak daha önce FKÖ`yü tanımıyorduk. Ancak daha sonra ona girmeyi kabul ettik. Onu geliştirme ve yeniden yapılandırma konusunda uzlaştık. FKÖ`yü geliştirme konusunda samimiyiz. Vardığımız uzlaşı noktaları hayata geçirilirse sanırım siyasi sistem büyük oranda gelişecektir. Kuşkusuz Hamas hareketi büyük tecrübeler yaşadı ve sonunda Filistin siyasi sistemiyle FKÖ`nün bir parçası olma konusunda karar kıldı” dedi.

Direnişin silahına da sözü getiren Ebu Merzuk, direnişin elindeki silahları teslim almanın çok tehlikeli olduğunu belirtti. Ebu Merzuk direnişin silahı üzerinde pazarlık yapılmamasını isteyerek, “Silahımızı verirsek ülkede otoritemiz kalmaz” ifadesini kullandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir