• DOLAR 32.5
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2478.86
  • ...
Başbakan Yıldırım: Amacımız ABD`yle ilişkileri germek değil geliştirmektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'deki temaslarını tamamlayan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye hareketinden önce gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Türkiye'ye hareketinden önce gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İki ülke arasındaki konuları ele aldıklarını söyleyen Yıldırım, aynı zamanda bölgesel meseleler üzerinde de konuştuklarını ifade etti. Yıldırım, "Prensip olarak bundan sonra ilişkilerimizi bulunduğu düzeyin daha ilerisine iyi yönde taşımak için gayret göstermeye karar verdik." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i de ziyaret ettiğini hatırlatan Yıldırım, "Orada da genellikle Arakan'da yaşananlar, burada Birleşmiş Milletler'in daha etkin rol alması, keza Suriye'deki savaşın sonlandırılması, kalıcı çözümün bulunmasına yönelik Cenevre sürecinde Birleşmiş Milletler'in daha etkin olması gibi benzer bölgesel konuları değerlendirdik." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmede, FETÖ lideri ve ABD'nin YPG'ye silah yardımı konularının gündeme geldiğini hatırlatarak, "Kısa veya orta vadede somut adımları bekliyor musunuz?" sorusu üzerine Yıldırım, şunları söyledi:

"Tabii biz olması gerekeni söyledik, beklentilerimizi ilettik. Karşı taraf da bununla ilgili bize olumsuz bir şey söylemedi. Yani bu konulardaki hassasiyetimizi, konuya verdiğimiz önemin farkında olduklarını paylaştılar. Bundan sonrasını takip edeceğiz, göreceğiz. Ona göre biz de adımları atacağız. Bizim amacımız ilişkileri daha da germek değil, ilişkileri geliştirmek, iyileştirmek. Bunun her iki ülkeye faydası var. Türkiye'ye de faydası var, Amerika'ya belki daha çok faydası var. O bakımdan olumlu gündem üzerinde çalışmaya devam edeceğiz." (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir