• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...

ANKARA - Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesine ilişkin tebliğde değişikliğe gidildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 13 Eylül 2017'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri, yatırım konularından yenilenebilir enerji yatırımları ile kırsal ekonomik alt yapı yatırımlarından çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi hariç, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme niteliğinde başvuruda bulunamayacak.

Ayrıca daha önce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde hibe desteğinden yararlanmış olan tesisler için nihai rapora bağlanma tarihi itibarıyla 3 yılını doldurmamış olanların kapasite artırımı ve teknoloji yenileme veya tamamlama niteliğinde hibe başvuruları kabul edilmeyecek.

Yatırım konularında niteliği yeni tesis olan başvurular, sadece kırsal alan, küçük ihtisas sanayi sitesi, ihtisas/karma/özel organize sanayi bölgeleri ve tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinde yapılacak.