• DOLAR 32.433
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2478.659
  • ...
Vali Turhan: "Savcılıkların Gereğini Yapacağını Zannediyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Valisi Ahmet Turhan düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplarken 25 Mayıs 1995 yılında Batman'da Hürriyet Mahallesinde 11 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalama olayı ile ilgili olarak Salih Şarman'ın açıklamaları hakkında gelen soruyu da cevapladı.

Vali Turhan, bu konunun bakanlıktan ziyade idari bir soruşturmadan olmaktan ziyade söz konusu iddiaların söylemlerin ciddi şekilde adli soruşturmalara konu olacağını ifade etti. Vali Turhan, "Bu konunun idari bir tasarruf olmayıp tamamen adli bir tasarruf olduğu ve ilgili cumhuriyet savcılıklarının Diyarbakır Başsavcılığının gereğini yapacağını zannediyorum" şeklinde konuştu.

Bakanlıktan konuyla ilgili olarak araştırma yapın diye bir bilgi geldi mi sorusuna cevap olarak da Vali Turhan, "Bu vaka tamamıyla adli bir olaydır. Bunun yetkisi Diyarbakır Başsavcılığıdır, özel yetkili savcılıktır. Gereğini yapacaklarını zannediyorum" ifadelerini kullandı. Batman eski Valisi Salih Şarman bir televizyon kanalında ilginç açıklamalarda bulunmuştu.

Batman Eski Valisi Salih Şarman, 25 Mayıs 1995'te Batman'da bir durağa konularak patlatılan ve 11 sivilin hayatını kaybettiği 16 kişinin de yaralandığı bombalama eyleminin MİT elemanları tarafından yapıldığı ve eylemi yapan kişinin kendi birlikleri tarafından yakalandığını ancak MİT'in, eylemcinin kendi elemanı olduğunu söyleyerek devreye girdiğini söylemişti. (Masum Günaydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir