• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
"Mezhepçilik ve ırkçılıktan uzak bir gençlik mumla aranır duruma geldi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları ile Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği (Yakubiye-Der), her hafta geleneksel hale getirdiği "Sabah Namazıyla Diriliş" programı kapsamında üye ve gönüllülerini Balıklıgöl Platosunda bulunan Mevlid-i Halil (Dergah) Camisinde bir araya getirdi.

Her hafta cumartesi günü farklı camilerde düzenlenen programlarda gençler hep birlikte sabah namazında saf tutuyor. "Sen Uyan ki, Ümmet Uyansın", "Sen Diril ki, Ümmetin Gençleri Dirilsin", "Seher Medeniyetinin Evlatları" sloganlarıyla düzenlenen programlara katılımın bu hafta da artarak devam etti.

Program kapsamında bir araya gelen gençler, Balıklıgöl Yerleşkesinde bulunan Mevlid-i Halil (Dergah) Camisinde sabah namazı kıldı. Namazın ardından camiden çıkan gençler cami avlusunda birbirleriyle musafahalaştı.

Daha sonra cami avlusunda Eyyübiye Belediyesi tarafından cami cemaatine verilen çorba ikramının ardından gençler, Balıklıgöl Yerleşkesinde bulunan ve Hz. İbrahim'in, Nemrut tarafından mancınıkla atılarak suya dönüştüğü rivayet edilen Balıklıgöl Havzasını ziyaret etti.

Sabah namazı programına HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz, Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet İdem, İl Gençlik Kolları Başkanı Cumali Taba, Yakubiye-Der Başkanı Fatih Karakaş ve birçok genç katıldı.

Daha sonra programda bir konuşma yapan Tarihçi-Yazar Av. Emin Güneş, "Mezhepçilik ve ırkçılıktan uzak bir gençlik artık mumla aranır bir duruma gelmiştir" diyerek önemli değerlendirme ve tespitlerde bulundu.

"Biz, neredeyse başka örneği kalmamış bir toplumun içerisinde İslam'ı temsil görevini üstlenmişiz"

Müslümanların, kemalizmi yeniden ihya etme, canlandırmak için iktidara destek vermediğini söyleyen Güneş, "Şimdi 'kemalizmi ihya edecekse onu da biz yaparız' konuma getirildik. Müslümanlar bundan dolayı bu insanlara destek vermediler. Kemalizmi yeniden ihya etmek için, yeniden canlandırmak için bunu yapmadılar. Şimdi şöyle bir serzeniş var. 'Gençlik gidiyor, toplum gidiyor, iflas ediyor, insanlarımızda ahlak kalmamış, herkes bir an evvel cebini doldurmanın peşinde' diyorlar. Bunu söyleyen insanların, bu camiadan, bu gençlerden haberi yok. Kıymetimizi bilelim, değerimizi koruyalım. Biz, neredeyse başka örneği kalmamış bir toplumun içerisinde İslam'ı temsil görevini üstlenmişiz. Bunu da layıkıyla yerine getirelim." ifadelerini kullandı.

"Mezhepçilik ve ırkçılıktan uzak bir gençlik artık mumla aranır bir duruma gelmiştir"

Gençlerin, "Bu Müslümandır, buna güvenebilirsin" denecek konuma gelmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Güneş, "Artık insanların söze, nasihate karnı tok. Herkes çok güzel konuşuyor. Mükemmel ayet ve hadis söylüyor. Ama herkes İslam'ı yaşamaktan fersah fersah uzaklaşıyor. Dürüstlük, ahlak, iyi komşuluk ilişkileri, kardeşlerine sahip çıkma, kardeşlik duygusu, ümmetçi bir gözle yaklaşma, mezhepçilik ve ırkçılıktan uzak bir gençlik artık mumla aranır bir duruma gelmiştir. Bizden istenen sahabelerin ilk yılları gibi üzerlerine Kur'an nakşedilmiş insanlar olarak Kur'an'ı hayatımıza tatbik edelim. Gerekirse hiç konuşmayalım. Ama insanlar 'bu Müslümandır, buna güvenebilirsin' denecek konuma gelelim. Artık insanlar konuştuklarını yapmaya yapmaya konuşmalar insanlar için inandırıcı olmaktan çıktı." şeklinde konuştu.

Program yapılan duanın ardından son buldu.(Ramazan Casuk-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir