• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Gaziantep`te "Haremeyn Sergisi" açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 13 Kasım Pazartesi günü açılacak "Haremeyn, Hac, Mukaddese Yolculuk" adlı sergi 30 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Gaziantep Sanat Merkezi'nde açılacak olan ve 17 gün açık kalacak sergide Surre Alayı ile İstanbul'dan başlayan hacca gidiş, Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinden sonra hacı adaylarının evlerine dönüşteki o zorlu yolculukları anlatılacak.

Sergi, gerek meşakkatli yolculuğun hikayesini gerekse de İslam alemi için önemli bir ibadet olan hac görevine, dünyanın pek çok bölgesinden katılan Müslümanların ya da onların bu yolculuğuna şahitlik etmiş olanlardan bugüne kalmış malzemelerden oluşturuldu. Öncelikli olarak obje, belge, fotoğraf ve kartpostal gibi malzemelerle kayıt altına alınan yolculuğun, belgesel aktarımları üzerinde duruldu.

13 Kasım Pazartesi günü Gaziantep ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin işbirliğinde açılacak sergi ile ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sergiye tüm Gaziantep ve bölge halkını davet etti.

Kentte daha önce bu alanda açılan sergileri hatırlatan Şahin, "Haremeyn, Hac, Mukaddese Yolculuk" adlı sergi ile bunu taçlandıracaklarını belirterek, "Önce eski adliyeyi kültür merkezine dönüştürdük. 10 dönüm kapalı alan içerisine çok özgün bir tasarım ve proje yaptık. Sonra orada iddialı olduğumuz bir konuydu, bunu yaşatmak. Yaşatırken oranın en güçlü tarafı sergi salonlarıydı. Ulusal ve uluslararası boyutta gerçekten insanımızın 'ben İstanbul'da olsam görmek istiyorum. Ya da bu neredeyse gidip görmek istiyorum' dediği çok önemli sergilerimizden bir tanesi Haremeyn sergisi. Bundan önce biz Mehmet Görmez başkanımız Diyanet İşleri Başkanlığı zamanında 'Kırk Hadis' ve hüsnü hat ile ilgili de önemli bir sergi açmıştık. Ondan Demet Sabancı'nın da özel koleksiyonu olan hem ravza hem hüsnü hat ve tekzip üzerinde çok önemli bir hazineyi Gaziantep'e getirmeyi başarmıştık. Haremeyn sergisi de bunlarla taçlanacak." dedi.

Gaziantep'te ilk kez bir sergide, Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şeriflerinin sergileneceğini belirten Şahin, "Haremeyn, Hac yolunda olan ve gerçekten kendi içinde özgünlüğü olan ve sevgili peygamberimizin sakalının da içinde olduğu çok özel bir sergi. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımızla yaptığımız görüşmelerle ekiplerin birbiriyle olan temasıyla bunu başardık. Yalnızca Gaziantep'ten değil bölgeden de bu sergiyi görmek ve bu güzelliği yaşamak isteyen çok vatandaşımız, hemşerimiz var. Bunların hepsini davet ediyoruz." diye konuştu.

Sergiye tüm Gaziantep ve bölge halkını davet eden Şahin, "Bizim inancımız, medeniyetimiz bize neyi emrediyor? Bununla ilgili kültürel çalışmalarımızı kuvvetlendirmek ve halkımıza bunu sunmak bizim en büyük görev alanlarımızdan bir tanesidir. Bu yaptığımız çalışmalarla da, koyduğumuz hedefe ulaşma fırsatımız oluyor. Hayırlı, uğurlu olsun. Bütün hemşerilerimizin bundan istifade edeceğine inanıyoruz ve davet ediyoruz. Hac yolculuğundaki o özgünlük, medeniyetimizin ve inancımızın da yaşanmışlığını orada çıkan eserleri görmek insanımızı çok heyecanlandırıyor. Bende bu duyguyu çok yüreğimde hissediyorum. Bir belediye başkanı olarak bu hizmeti sunmaktan da onur duyuyorum." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir